İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4885 %0.02
36,6349 %0.1
3.442.500 %0.216
3.064,94 0,38
Ara
MUHALIF GAZETECILIK MAGAZİN MasterChef'de büyük finale adım adım: 4. ceket de sahibini buldu

MasterChef'de büyük finale adım adım: 4. ceket de sahibini buldu

MasterChef Türkiye’de finale doğru mücadele arttı. İki turdan oluşan gecede Bodrum mandalinası ve "Hurma Zeytini" gibi özel ürünlerle hazırlanan tabaklar dikkatleri çekti. Şef Osman Sezener’in sürpriz tabağı yarışmaya damga vururken, en yüksek puanı alan Beyza 4. ceketin sahibi oldu.

MasterChef Türkiye’de final heyecanı hız kesmeden devam ediyor. Beyza, Semih ve Erim’in kaldığı gecede, yarışmacılar iki turdan oluşan zorlu bir mücadeleye girdi. Gecenin sonunda en yüksek puanı alan Beyza, 4. ceketi giymeye hak kazandı. İlk ceketi Kerem, ikinci ceketi Onur, üçüncüsünü ise Eda giymişti.

Bodrum mandalinası, manda yoğurdu ve nane ile yaratıcılık

Yarışmanın ilk turunda, yarışmacılardan şefler tarafından seçilen Bodrum mandalinası, manda yoğurdu ve nane ile yaratıcılıklarını göstermeleri istendi. Bu turda Beyza 22.5 puanla birinci olurken, Semih 19 puanla ikinci, Erim ise 16.5 puanla üçüncü sırada yer aldı.

Osman Şef’in özel tabağı: ‘Bu üçlü çok güçlü’

İkinci turda ünlü şef Osman Sezener, yarışmacılardan kendi özel tabağını hazırlamalarını istedi. "Bu Üçlü Çok Güçlü" adını verdiği tabakla ilgili detayları anlatan Osman Şef, tabağın farklı elementlerle şeflere atıfta bulunduğunu belirtti:

Danilo Şef için Ravioli: Parmesan ve bol zeytinyağı dolgusuyla ağızda patlayan bir lezzet.
Somer Şef için Ahtapot: Ege usulü pişirilip mangalda lezzetlendirilmiş.
Mehmet Şef için Tarhana Sos: Yurdun geleneksel lezzetlerine vurgu yapan bir sosla servis edildi.

Hurma zeytini damga vurdu

Tabağın en dikkat çekici unsurlarından biri olan Karaburun’un Hurma Zeytini, doğal ve eşsiz yapısıyla gecenin yıldızı oldu. Osman Şef, bu özel zeytinin herhangi bir işlem görmeden doğrudan dalından yenilebileceğini vurguladı:

"Karaburun'un mikrokliması bu zeytini olgunlaştırıyor ve Türkiye için çok değerli bir lezzet sunuyor."

Beyza 4. ceketi kazandı

Yarışmanın sonunda şeflerin puanlamasıyla en yüksek skoru alan Beyza, gecenin kazananı oldu ve 4. ceketi giydi. 35 puanda kalan Erim ve 37 puan alan Semih, MasterChef’te kalma mücadelesine devam edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *