İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4835 %0.01
36,5870 %-0.01
3.432.602 %0.06
3.066,55 0,43
Ara
MUHALIF GAZETECILIK MAGAZİN Vedat Milor'dan, "Masterchef" itirafı

Vedat Milor'dan, "Masterchef" itirafı

Gastronomi yazarı ve yemek eleştirmeni Vedat Milor, hiç Masterchef izlemediğini belirterek, "Jürideki arkadaşların ülkemizde yemek alanındaki ilginin artmasında çok önemli katkıları olmuştur" ifadelerini kullandı.

Milor,TV8 ekranlarında yayınlanan Masterchef yarışması hakkında sorular yanıtladı. Milor, şunları söyledi:

"Hiç MasterChef izlemedim. Ama jürideki arkadaşları biliyorum. Somer Bey, işini ciddiyetle yapan ve alanına hakim biri. Geçen gelişimde Somer Bey ile bir araya gelmiştik. İşini ciddiyetle yapan ve alanına hakim biri. Ülkemizde yemek alanındaki ilginin artmasında hepsinin çok önemli katkıları olmuştur diye düşünüyorum.

TV'lerdeki ve yazılı basındaki yemekle ilgili program ve yazıların başarısı, biraz da insanların ufkunu genişletip genişletemediğine bağlı. Yani insanlarda malzeme kalitesi bilinci oluşuyor mu, farklı şeyleri denemek için cesaretlendiriyor mu, farklılıklara açık hale geliyorlar mı? Bence bu konularda insanları değiştirdiğimiz ve tutuculuktan uzaklaştırdığımız oranda başarılı oluyoruz."

"Türkiye'deki ilk yemek eleştirmeni Atilla Dorsay'dır"

Türkiye'deki yemek eleştirmenliği hakkında da konuşan Milor, "Tıpkı moda gibi yemek de bir hava atma aracı, bir statü sembolü haline geldi. Özsaygı ve özgüven çerçevesinde, kendi zevklerinize öncelik vermelisiniz. Türkiye'de benden önce de çok değerli restoran eleştirmenleri vardı, ilk başlayanın Atilla Dorsay olduğunu söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *