MUHALEFET LİDERLERİNE AÇIK ÇAĞRI: AYŞE BUĞRA KAVALA HOCA'YI ZİYARET EDİN
Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Akşener, Sayın Karamollaoğlu, Sayın Buldan, Sayın Babacan ve Sayın Davutoğlu…
Bildiğiniz gibi, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kocası halen hapiste olan ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nce serbest bırakılması istenen iş adamı Osman Kavala’nın eşi, Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Profesör Dr. Ayşe Buğra Kavala’yı hedef gösterdi.
Boğaziçi Üniversitesi’ne akademik geleneklere aykırı bir şekilde atanan ve hem öğrenciler hem de öğretim üyelerince tepki alan rektör ile ilgili konuşurken, "Boğaziçi protestolarında Soros'cu Osman Kavala denen kişinin karısı da bu provokatörlerin içinde” sözü ile bir anlamda belgesiz suçlama yaptı…
AKP liderinin Osman Kavala’yı Soros ile ilişkide olmakla suçlarken kendine bağlı devletin Anadolu Ajansı’nca servis edilen bir fotoğrafta, Erdoğan’ın ile Soros ile aynı masadaki görüntüleri halen arşivlerde duruyor.
Boğaziçi Üniversitesinden Prof. Ayşe Buğra Hoca için "Soroscu Osman Kavala'nın karısı" diyen R.T. Erdoğan Soros'la yemek yiyor. Arşiv yalan söylemez! (Tevfik Dalgıç)
Şimdi tüm muhalefet parti liderlerini Osman Kavala’nın eşi akademisyen Profesör Doktor Ayşe Buğra Kavala’yı ziyaret etmeye çağırıyorum. Siyasetin akademik özgürlüğe destek vermesi gerekiyor.
Belki saray mensupları bilmez ama Ayşe Hoca dünyaca tanınmış saygıdeğer bir bilim insanıdır. AKP kadroları içinde bu kadar yayın ve bilimsel yapıtı olan akademisyen zor bulunur. Bazıları öğrensinler diye Biyografya Beta’dan Ayşe Buğra Kavala ile ilgili bilgileri paylaşıyorum.
Profesör Dr. Ayşe Buğra Kavala-Ekonomist, yazar. 19 Aralık 1951, İstanbul doğumlu. Tam adı Ayşe Buğra Kavala. Romancı Tarık Buğra babası, oyun yazarı Jale Baysal annesidir. İş adamı Osman Kavala ile evlidir. Kolejde (1970) ve Boğaziçi Üniversitesi’nde (1970-73) okudu. Laval Üniversitesi mezunu. Yüksek lisansını Laval Üniversitesinde (Quebec) (1976), doktorasını Mc Gill Üniversitesi’nde (Montreal) (1981) tamamladı. İstanbul Üniversitesi (1980-81), McGill Üniversitesi Ekonomi Bölümünde (1981-83), Sherbrooke Üniversitesi (1983), Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde (1985-) öğretim görevlisi olarak çalıştı.
Makaleleri; La Turquie et le Développement, South Atlantic Quarterly, Middle Eastern Studies, Economics and Philosophy, The International Journal of Middle East Studies, The International Journal of Urban and Regional Research, Journal of Economics and Administratıve Studies, Middle East Technical University Studies in Development, Current Anthropology, İnterventions Economiques, Manpower and UMnemployment Research, Boğaziçi Journal, Review of Radical Political Economics, Our Generation dergilerinde yayımlandı.
ESERLERİ (Araştırma-İnceleme):
TÜRKÇE: İktisatçılar ve İnsanlar (1989), Devlet ve İşadamları (1995), Devlet-Piyasa Karşıtlığının Ötesinde: İhtiyaçlar ve Tüketim Üzerine Yazılar (2000).
İNGİLİZCE: State and Business in Modern Turkey (1994), State Market and Organizational Form (Behlül Usdiken ile, 1997), İslam in Economic Organizations (1999).
ÇEVİRİ: Uluslararası Ticaret Politikası (D. Robertson’dan, 1982). Büyük Dönüşüm (K. Polanyi’den, 1986)
Seçilmiş olmak bilimsel sıfat vermez kimseye. Yani master veya doktora derecesi, doçent, profesör yapmaz. Bunun için iyi eğitim, bilime saygı ve bilimsel araştırma yöntemleri bilmek gerek ve bunların her aşamasının bilimsel olarak denetlenmesi şarttır. Unutmayalım rahmetli Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in şu sözünü:
Camiye siyaset girerse ibadet olmaz, mahkemeye siyaset girerse adalet olmaz.
Aynı şekilde bilime de siyaset bulaşırsa bilim olmaz, safsata olur, hurafe olur. Bilim evrenseldir, siyaset üstüdür, öyle de kalmalıdır.
??????