İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4913 %0.03
36,5768 %-0.04
3.445.656 %1.105
3.064,15 0,35
Ara
MUHALIF GAZETECILIK SAĞLIK Deprem felaketi yaşayan Hatay'da bu kez başka büyük tehlike

Deprem felaketi yaşayan Hatay'da bu kez başka büyük tehlike

Hatay Tabip Odası Başkanı Sevdar Yılmaz, Sağlık Bakanlığı'na seslenerek, "Evlerin tepelerindeki su depoları indirilmeli, 1 milyonun üzerinde sinek ve haşere üreme bölgesi oluştu, Sağlık Bakanlığı bu bölgede aşı kampanyası başlatmalı" dedi.

Hatay Tabip Odası Başkanı Sevdar Yılmaz, 6 Şubat depremlerinin enkaz kaldırma çalışmaları sırasında sulama yapılmadığı için ortaya çıkan kimyasal madde ‘asbest’in, yaklaşık 10-15 yıl içinde bu bölgelerde yaşayan insanlarda tek tip bir kanser türünün oluşmasına sebep olacağına ve bu kanser türünün sayısında bir patlama yaşanacağını söyledi.

‘Asbest’in bir defa insan vücuduna girdikten sonra çıkmadığına ve kalıcı olduğuna dikkat çekerek, beklenen kanser çeşitlerinin ağız, geniz, daha çok akciğer, akciğer zarı ve karın zarı kanseri olacağını belirten Yılmaz, yıkımlar sırasında sadece su kullanarak bu durumun önüne geçilebileceğini ancak bu ihaleleri alan firmaların daha fazla para harcamak istemediğini belirtti.

 "MİLYONLARCA SİNEK BURADA ÜRÜYOR"

Sevdar Yılmaz, şu ifadeleri kullandı;

 “Şu anda en yaygın hastalık şikâyeti ishal görülüyor. Bunun yanında sinek, kemirgen, haşere, fare ve yılan nüfusunun artıyor. Onun da sebebi, ağır hasarlı girilemeyen binaların su depoları. En üst taraflara ulaşılamıyor. Milyonlarca sineğin barınması için bunlar çanak oluşturuyor. Bir bardak suyun içinde bile milyonlarca sinek üreyebilir. Her apartmanda her bir dairenin ayrı su sistemi var ve bunlar tepelerde olduğu için ulaşılamıyor, hasarlı evlere de girmek istemiyorlar.Sağlık Bakanlığı’nın buraya bir aşı kampanyası yapması gerekiyor. Personel de yeterli değil, en azından bu aşı konusunda hemşire takviyesi yapması gerekir. Kişiler tecrübesiz bile olsa bir eğitim verilerek aşı kampanyasında görevlendirilmeli. Konteynerlere gidecek, çadır çadır gezecek ve aşısız çocukları tespit ederek, aşıları tamamlayacak. Elinizde çantanızla birlikte gideceksiniz ve hepsini kayıt altına alacaksınız.

Bu salgın hastalıkların artması için bir seneyi filan beklememize gerek yok, kızamık vakalarını duydunuz; İstanbul ve Ankara’da var. Burada da var.  Bunları uygulamazsak başka şekilde kurtuluş şansımız yok!”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *