İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4848 %0.01
36,6914 %0.27
3.493.600 %2.056
3.065,56 0,40
Ara
MUHALIF GAZETECILIK SAĞLIK Diyabete bağlı olarak ortaya çıkan hastalıklara dikkat! Kalıcı görme kaybına neden olabilir

Diyabete bağlı olarak ortaya çıkan hastalıklara dikkat! Kalıcı görme kaybına neden olabilir

Diyabete bağlı ortaya çıkan diyabetik retinopati, kalıcı görme kaybına neden olabileceğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeref Kayabaş, “Sarı nokta, glokom ve diyabetik retinopati hastalıkları görme kayıplarına neden olabilir” dedi.

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeref Kayabaş, “Diyabetik retinopati gözün sinir ağ tabakasında sıvı yağ partiküllerinde meydana gelir. Retinada oluşan zayıf yeni damarlar şiddetli göz içi kanamalara neden olur" diye konuştu.

SARI NOKTA HASTALIĞI GENELLİKLE 60 YAŞ ÜSTÜNDE GÖRÜLÜR

Sarı nokta hastalığıyla da ilgili bilgiler de aktaran Kayabaş, "Toplumda sarı nokta hastalığı olarak bilinen yaşa bağlı makuladejenerasyonu geri dönüşü olmayan körlük sebeplerinin başında gelir. Sarı nokta hastalığında görme azalması ve çarpık görme önemli bir belirtidir. Sarı nokta hastalığı genellikle 60 yaş ve üzerinde görülür” ifadelerini kullandı.

Op. Dr. Şeref Kayabaş sözlerine şöyle devam etti:

“Üveit, gözün hem ön hemde arka kısmını (retina) ilgilendiren ve her yaş grubunda ortaya çıkan ve acil tedavi gerektiren bir rahatsızlıktır. Hastalar, çoğunlukla bir göz de kızarıklık, ağrı, ışığa bakamama ve görme azalması ile başvururlar. Üveit hastalarının düzenli ve sık takipleri zorunludur. Zamanında yapılan yoğun ilaç tedavisi ile yüz güldürücü sonuçlar alınmaktadır. Üveit hastalarında gecikmeler çeşitli komplikasyonların ortaya çıkmasına sebep olur. Bu komplikasyonlar; pupil ( göz bebeği ) yapışıklıkları, göz tansiyonunun yükselmesi, makula ödemi ve retina kanamaları ve katarakt oluşumudur. Bunların tedavisi güç ve herkes için zahmetlidir. Bu komplikasyonlar belirgin görme kayıpları ve göz hasarına sebep olmaktadır” ifadelerini kullandı.

“GLOKOM GÖRME KAYBINA NEDEN OLABİLİR”

Glokom hastalığının görme kayıplarına neden olacağını söyleyen Kayabaş sözlerini şöyle noktaladı:

“Çeşitli glokom tipleri, farklı klinik belirtileri ve tedavisi vardır. Göz tansiyonu yüksekliği doğrudan göz siniri hasarına neden olur. Çoğunlukla hiçbir belirtisi yoktur. Sessiz bir şekilde ilerleyici görme hasarına neden olur. Bu nedenle hastalık ancak düzenli yapılan göz muayeneleri ile tespit edilir. Günümüz de glokom hastalarının çoğunluğu ilaç tedavisi ile ilaçların yetersiz kaldığı durumlarda cerrahi uygulama ile başarılı sonuçlar almaktadır.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *