İstanbul
Parçalı az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7658 %0.04
37,3895 %-0.39
102.575,56 %-0.5
3.153,57 0,09
Ara
Muhalif. SAĞLIK Dünyada bir ilk: Yeni beyin kanseri tedavisi başarılı oldu

Dünyada bir ilk: Yeni beyin kanseri tedavisi başarılı oldu

Okunma Süresi: 2 dk

Avustralyalı doktor Richard Scolyer, dünyada ilk kez uygulanan bir glioblastoma tedavisini gördükten bir yıl sonra kanserden tamamen kurtulduğunu açıkladı.

Patoloğun deneysel tedavisi, melanom üzerine yaptığı öncü araştırmalara dayanıyor. Profesör Scolyer'in sahip olduğu glioblastoma alt tipine sahip olan hastaların çoğu, tümörün agresifliğinden ötürü bir yıldan daha az süre boyunca hayatta kalabiliyordu.

57 yaşındaki doktor, son MRI taramasında tümörün nüksetmediğini duyurdu.

Uluslararası üne sahip bir patolog olan Prof Scolyer, bu yıl melanom üzerine yaptıkları hayat değiştiren çalışmalarından dolayı meslektaşı ve arkadaşı Georgina Long ile birlikte Yılın Avustralyalısı seçildi.

Melanom Enstitüsü Avustralya'nın eş direktörleri, son 10 yılda kanser hücrelerine saldırmak için vücudun bağışıklık sistemini kullanan immünoterapi üzerine yaptıkları araştırmaların, dünya çapında ileri melanom hastalarının sonuçlarını önemli ölçüde iyileştirdiğini belirtti. Yaşama şansı yüzde 10'un altında olan bu hastaların yarısı iyileşti. 

Bu tedavi, Profesör Long'un bir doktor ekibiyle birlikte, kanserine de çare bulma umuduyla Prof Scolyer'i tedavi etmek için kullandığı araştırma. 

Prof Long ve ekibi, melanomda immünoterapinin, ilaç kombinasyonu kullanıldığında ve bu ilaçlar bir tümörün alınmasına yönelik herhangi bir cerrahi operasyondan önce uygulandığında daha iyi sonuç verdiğini keşfetti. Bu sayede, Prof Scolyer ameliyat öncesi kombinasyon immünoterapisi alan ilk beyin kanseri hastası oldu. Aynı zamanda Scolyer, tümörünün özelliklerine göre kişiselleştirilmiş ve ilaçların kanseri tespit etme gücünü artıran bir aşı uygulanan ilk kişi oldu.

Şu ana kadar elde edilen sonuçlar, ikilinin dünya çapında her yıl yaklaşık 300 bin beyin kanseri teşhisi konan kişiye yardımcı olabilecek bir keşfin eşiğinde olduğu konusunda büyük bir heyecan yarattı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *