İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4702 %-0.05
36,5529 %-0.12
3.529.021 %2.978
3.072,37 0,62
Ara
MUHALIF GAZETECILIK SAĞLIK Gazeteci Meliha Okur’u isyan ettiren uygulama

Gazeteci Meliha Okur’u isyan ettiren uygulama

Gazeteci Meliha Okur, aşılamada sadece 212 sigortalı basın çalışanlarına öncelik verilmesine isyan etti.

Sağlık Bakanlığı'nca hazırlanan koronavirüs aşılama programında öncelikli gruba basın kartı taşıyan gazeteciler de eklendi. Bu uygulama basın meslek örgütleri tarafından "ayrımcılık" olarak değerlendirilirken, bir tepki de gazeteci Meliha Okur'dan geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Okur, "Ben basın çalışanıyım. Henüz aşı olmadım. Sıramı beklerim. Haketmediği  halde 212 sahibi yığinla naylon gazeteci(!) var. "Aşı olduk" diye hava atıyorlar. Onlarca muhabir, kameraman, sayfa sekreteri, teknik ekip 212'li değil. Patronlar 212 yapmıyor. Suçları ne?" dedi.

İşte o paylaşım:


20'DEN FAZLA GAZETECİ HAYATINI KAYBETTİ

Bugüne kadar 20’den fazla gazetecinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği Türkiye’de, basın kartı olan gazetecilerin sayısı yaklaşık 9 bin. Türkiye Gazeteciler Sendikası verilerine göre, ülkedeki gazeteci sayısı ise 25 bin civarında. Ancak bu rakamlara internet medyası ve serbest çalışan gazeteciler dâhil değil.

TRT GENEL MÜDÜRÜ'NE ÇAĞRI

Basın kartı sahibi gazetecilerin aşılama sürecinde öncelikli gruplar arasına alınması, TRT’de "Özel Hukuka Tabi Personel" statüsünde çalışan yüzlerce medya çalışanının durumunu da gündeme getirdi. TRT’nin bu personellerine unvan vermemesi nedeniyle sarı basın kartı alamayan yüzlerce kişi de aşı programı kapsamına alınmadı. TRT çalışanları Muhalif aracılığıyla Genel Müdürleri'ne seslenerek, hem kadro hem statü hem de aşı meselesinin halledilmesini istediler.

ŞENTOP'A ÇAĞRI

Muhalif'in edindiği bilgilere göre TBMM çalışanları arasındada da koronavirüs nedeniyle azımsanmayak sayıda personel evde tkarantinada. Durumu ağır olanlar ise hastanede tedavi görüyor. Bir kişinin entübe edildiği de kaydedildi. Milletvekillerine aşı yapılırken, saatlerce beraber çalıştığı ya da hizmet aldığı personele aşı yapılmaması eleştiriliyor. Meclis personeli Muhalif aracılığıyla TBMM Başkanı Şentop'a, "Aşılama programına bizi de alın. Sadece milletvekili aşılamak yetersiz bir önlem. Böyle giderse mecliste hizmet edecek personel kalmayacak" diye seslendi.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *