İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4730 %-0.02
36,5280 %-0.07
3.526.284 %2.999
3.072,67 -0,06
Ara
MUHALIF GAZETECILIK SAĞLIK Gündüz uykusunu seven "şekerleme tutkunlarına" uzmanından saat uyarısı!

Gündüz uykusunu seven "şekerleme tutkunlarına" uzmanından saat uyarısı!

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, gündüz saatlerinde yapılan kısa süreli "şekerleme"lerin pek çok faydası olduğunu, tıp dünyasında "glikasyon" sözcüğüyle tanımlanan "şekerlenme"nin de zararlı olduğunu söyledi. 

"Eğer kalıcı, net ve açık bir fayda sağlamak istiyorsanız o "şekerleme"leri "düzenli olarak tekrarlamalı, sadece öğleden sonraları yapmalı, çok fazla uzatmamalı (30 dakikayı geçmemeniz önerilir) ve saat 14.00-15.00'ler sonrasına bırakmamalısınız" dedi.

Prof. Müftüoğlu, "Uyku uzmanlarına göre, hemen her gün düzenli olarak 20-30 dakika kadar gündüz uykusu kaçamakları yapan bakın hangi avantajları elde ediyorlar.

Şekerlemeler: Bedeni dinlendiriyor, enerji yüklüyor. Belleği güçlendiriyor. Fiziksel performansı geliştiriyor. Kaygı ve stresi azaltıyor. Kalp ve damar sağlığını geliştiriyor" dedi.

Müftüoğlu, "şekerlenme" konusunda ise şu uyarılarda bulundu:

"Kandaki şeker seviyeleri makul miktarların üzerine çıktığında -artış süresi ve miktarına bağlı olarak- kandaki pek çok molekülü dolayısıyla hücresel yapıyı ve dokunun yapısını bozuyor, karamelize edip adeta sakızlaştırıyor. Başka bir deyişle şekerin fazlası reaksiyona girdiği her molekülün yapısını altüst ediyor. "Şekerlenme"ye bağlı tehlikeli değişimlerin en önemlilerinden biri ise "kolesterol moleküllerinde" meydana geliyor. Özellikle 'daha tehlikeli' oldukları iyi bilinen LDL-3 ve LDL-4 kolesterol molekülleri glikasyona uğradıklarında "ULTRA KÖTÜ KOLESTEROL" olarak tanımlanan çok daha riskli ve farklı yeni bir kolesterol formuna dönüşüyor. Netice mi? Bu değişimin sonrası için vahim neticeleri olacağından hiç şüphe duymayın."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *