Beckett, The Conversation'da kaleme aldığı bir yazıda, "Bir günde kaç kalori enerji almanız gerektiğine dair tavsiyeleri muhtemelen görüyorsunuz" dedi:
"Ancak, bu enerjiyi sağlayan yiyecek türlerinin profiline dair de tavsiyeler var. Bu besinler yağlar, karbonhidratlar ve proteinlerden oluşur."
Bilim insanı, yiyecekler aracılığıyla vücuda alınan yağ, protein ve karbonhidratların "enerji üretmek için vücutta parçalandığını" ekledi.
Beckett'e göre makarna gerçekten de yüksek karbonhidrat içeriğine sahip. Bir kase erişte başına ortalama 38 gram karbonhidrat, 0,6 gram yağ ve 7,7 gram protein düşüyor.
Avustralyalı sağlık yetkililerinin kılavuzuna göre insanlar günlük enerjilerinin kabaca yüzde 45-65'ini karbonhidratlardan, yüzde 20-35'ini yağlardan ve yüzde 10-30'unu proteinlerden almalı.
Bu da günlük besinlerle proteinden 1,2 ila 6,5 kat fazla karbonhidrat tüketmenin sağlıklı olduğu anlamına geliyor. Beckett, bununla ilgili yaptığı hesaplamayı şöyle açıklıyor:
"Makarnadaki karbonhidratın proteine oranı kabaca 5:1. Bu da kılavuzlardaki kabul edilebilir besin dağılımının içinde."
Makarnanın vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineraller açısından da zengin olduğunu belirten gıda uzmanı, "Bir kase pişmiş makarna, günlük önerilen B1 ve B9 vitamin alımının yaklaşık 4'te birini, önerilen selenyum miktarının yarısını ve demir ihtiyacımızın da yüzde 10'unu karşılıyor" diyor.
Öte yandan, kilo vermek için diyet yapan kişilerin çoğu, yüksek karbonhidrat içeriğinden dolayı genellikle makarnadan uzak durmayı tercih ediyor.
Ancak araştırmalar, diyetine düzenli makarna tüketimini dahil eden kişilerin daha hızlı kilo verdiğini gösteriyor.
Beckett, bu nedenle diyet yapanlara şu öneride bulunuyor:
"Makarnayı tamamen bırakmak yerine, porsiyon azaltmayı veya bağırsak sağlığına faydalı olan ve daha uzun süre tok hissetmenizi sağlayan, daha yüksek lif içeriğine sahip tam tahıllı makarnaya geçmeyi düşünün."
Öte yandan, glutensiz makarnanın biraz daha az protein içerdiğini de akılda tutmak gerek.