İstanbul
Parçalı az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7549 %0
37,3001 %-0.61
101.854,42 %2.576
3.176,44 0,81
Ara
Muhalif. SAĞLIK Sağlığımızı iyileştirmemizde "KURU BAKLAGİLLER"in faydaları

Sağlığımızı iyileştirmemizde "KURU BAKLAGİLLER"in faydaları

Baklagiller kolesterol ve doymuş yağ içermedikleri için kalp sağlığını desteklemeye ve LDL’nin (kötü kolesterol) düşmesine yardımcı oluyorlar.

Okunma Süresi: 2 dk

Çok sayıda uzman, özellikle kalp hastalıklarına sahip olanların haftada en az iki defa baklagilleri tüketmesini tavsiye ediyor.

Posa açısından zengin oldukları için kalın bağırsak florasını koruyarak özellikle kolon ve rektum kanserine yakalanma riskini düşürüyorlar.

Kuru baklagillerin faydaları arasında, belki de en önemlisi bağışıklık sistemini güçlendirmeleri.

İçerdikleri vitaminler, mineraller, demir, magnezyum ve potasyum sayesinde vücut direncinin artmasına yardımcı olarak bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve hastalıklara yakalanma riskini azaltıyorlar.

Kuru baklagiller içerdikleri kalsiyum sayesinde kemik sağlığının korunmasına yardımcı oluyorlar.

Baklagiller, sinir sisteminin sağlıklı ve düzenli çalışmasına yardımcı olan B6 ve B12 vitaminlerinin yanı sıra tiamin, riboflavin, niasin ve folik asit içeriyorlar. Böylece hafızanın güçlenmesine ve zihinsel performansın artmasına da yardımcı oluyorlar.

İçerdikleri lif miktarı sayesinde mideyi geç terk eden ve bağırsakların glikoz emilim hızını düşüren kuru baklagiller, kan şekerinin hızla yükselmesine engel oluyorlar.

Yüksek oranda kompleks karbonhidrat, protein ve lif içeren kuru baklagiller, uzun süreli tokluk sağlıyorlar.

Kuru baklagiller, içerdikleri suda çözünmeyen lifler sayesinde sindirim sisteminin düzenli ve sağlıklı çalışmasına yardımcı oluyorlar.

Kanda oksijeni taşıyan kırmızı kan hücrelerinin içinde bulunan hemoglobin üretimi için büyük önem taşıyan demir açısından zengin olan kuru baklagiller, demir eksikliği yaşama riskini azaltıyorlar.

Sindirimi zorlaştırmamak için kuru baklagillerin iyice pişirilmesi gerekiyor. Bunun için de kuru baklagilleri pişirmeden önce birkaç saat sıcak suda bekletmek ya da düdüklü tencerede pişirmek en iyi yöntemler arasında sayılıyor.

Ayrıca kuru baklagillerin sebep olabileceği gazı önlemek ve sindirimi kolaylaştırmak için kimyon, kişniş ve kekik gibi baharatlardan faydalanabilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *