İstanbul
Hafif yağmur
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,0671 %0.05
41,2679 %0.14
3.768,01 % 0,99
82.612,00 %-1.737
Ara
Muhalif. SPOR Beşiktaş-Galatasaray derbisinin hakemi kim olacak? TFF'nin tercihi belli oldu!

Beşiktaş-Galatasaray derbisinin hakemi kim olacak? TFF'nin tercihi belli oldu!

Beşiktaş ve Galatasaray arasında oynanacak derbinin hakemi tartışma konusu oldu. TFF, yerli hakem konusunda ısrarcı. Mehmet Türkmen'in ismi öne çıkıyor.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki derbinin hakemi konusunda yoğun tartışmalar sürüyor. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yabancı hakem yerine yerli hakem atamasının yapılması gerektiği konusunda ısrarcı görünüyor. TFF yönetimi, Beşiktaş'ın yoğun baskısı nedeniyle bir süre kararsız kaldı. Yönetim kurulu toplantısında oylar eşit şekilde dağılınca durum belirsizliğe sürüklendi. Ancak, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Türk hakem konusunda kararlı olduğunu belirtti ve "Eğer yabancı hakem atamasına tekrar izin verirsek, ilerleyen dönemde bunu engelleyemeyiz" şeklinde konuştu.

Yerli Hakem Tercihi

Bugün yapılacak olan resmi açıklama öncesinde, Beşiktaş-Galatasaray derbisinde görev alacak hakem hakkındaki spekülasyonlar sürüyor. Merkez Hakem Kurulu (MHK), yerli bir hakem atamak için çalışmalarına devam ediyor. Başkan Hacıosmanoğlu'nun, yabancı hakem atamasına karşı olan tavrı, bu durumu daha da netleştirmiş gibi görünüyor. Ancak, MHK henüz kendilerine bir talimat ulaşmadığını ve perşembe günü (yarın) maçlar için hakem duyurularını yapacaklarını bildirdi.

Mehmet Türkmen Favori

32 yaşındaki hakem Mehmet Türkmen, Beşiktaş-Galatasaray derbisini yönetmeye en yakın isim olarak öne çıkıyor. İrlanda-Bulgaristan maçında Halil Umut Meler'in sakatlık yaşaması nedeniyle karşılaşmayı tamamlayan Türkmen, İstanbul bölgesi hakemi olarak dikkat çekiyor. Ayrıca, 7 Aralık 2024'teki Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini de başarıyla yönetmişti. Bu gelişmelere göre, Beşiktaş-Galatasaray derbisinde düdük çalması yüksek ihtimal olarak görülüyor.

Halil Umut Meler'in Durumu

Halil Umut Meler, İrlanda-Bulgaristan karşılaşmasında sol baldırında yaşadığı ani ağrı nedeniyle sahayı terk etmek zorunda kalmıştı. Şu an sağlık kontrollerinden geçiyor ve tedavi süreci başlamış durumda. Meler'in bu hafta herhangi bir maçta orta hakem olarak görev alması zor görünüyor. Ancak, Türkiye Kupası'nda oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray maçında görev alabileceği belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *