Trendyol Süper Lig’in 22. haftasının kapanış maçında Galatasaray, deplasmanda Gaziantep Futbol Kulübü ile karşı karşıya geldi.
Ahmed Kutucu siftah yaptı
Maça iyi başlayan Galatasaray, ilk kez 11’de sahaya çıkan yeni transfer Ahmed Kutucu’nun ceza sahası yayından attığı golle 1-0 öne geçti. İlk yarı, karşılıklı ataklarla devam etse de başka gol sesi çıkmadı ve Galatasaray devreyi önde kapattı.
İkinci yarıda skor değişmedi
Mücadelenin ikinci yarısında da oyun üstünlüğünü sürdüren Galatasaray, girdiği pozisyonlardan sonuç alamadı. Ev sahibi ekip ise ender geliştirdiği ataklarda Muslera’yı geçemedi. Sarı-kırmızılılar maçı 1-0 kazanarak üç puanı aldı.
Bu sonuçla puanını 57’ye çıkaran Galatasaray liderliğini sürdürürken, 26 puanda kalan Gaziantep FK ise 12. sırada kaldı.
Alvaro Morata ilk maçına çıktı
Galatasaray’ın Milan’dan transfer ettiği İspanyol golcü Alvaro Morata, karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı. 69. dakikada Dries Mertens’in yerine oyuna dahil olan Morata, ilk kez sarı-kırmızılı formayı giydi.