İstanbul
Parçalı bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,3235 %0.02
43,6028 %0.32
4.100,42 % 0,03
93.499,07 %2.229
Ara
Muhalif. SPOR UEFA İstanbul Temsilciliği 24 Nisan’da açılıyor

UEFA İstanbul Temsilciliği 24 Nisan’da açılıyor

UEFA’nın İstanbul Temsilciliği 24 Nisan’da açılacak. 23 Nisan’daki galaya Cumhurbaşkanı Erdoğan, FIFA Başkanı Infantino ve UEFA Başkanı Ceferin davet edildi.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Avrupa futbolunun yönetim organı UEFA, İstanbul’da yeni bir temsilcilik ofisi açıyor. Daha önce Londra ve Brüksel'de bulunan UEFA temsilciliklerinin ardından, bu kez İstanbul Avrupa futbolunun diplomatik merkezlerinden biri olacak. Açılış töreni 24 Nisan 2025 Cuma günü gerçekleştirilecek.

Açılış öncesi gala: Dünya futbolunun zirvesi İstanbul’da buluşuyor

Açılış töreninden bir gün önce, 23 Nisan akşamı özel bir gala düzenlenecek. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ev sahipliğindeki etkinliğe futbol dünyasının en üst düzey isimleri katılacak.

Galaya davet edilen isimler arasında:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

FIFA Başkanı Gianni Infantino

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin

Süper Lig kulüp başkanları yer alıyor.

Bu gala, sadece temsilciliğin açılışı açısından değil, Türkiye’nin futboldaki küresel etkisini vurgulayan diplomatik bir buluşma olarak da dikkat çekiyor.

Temsilciliğin temelleri Nyon’da atıldı

UEFA’nın İstanbul’daki temsilciliği, daha önce yapılan diplomatik temasların bir sonucu olarak ortaya çıktı. TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ile İsviçre’nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde bir görüşme gerçekleştirmişti.

Bu toplantıya şu isimler de katılmıştı:

TFF Başdanışmanı Yusuf Yerkel

UEFA Üye Federasyonlar Direktörü Zoran Lakovic

UEFA Stratejik Danışmanı Kadir Kardaş

Yapılan görüşmede, Türkiye ile UEFA arasındaki ilişkilerin kurumsallaşması ve güçlendirilmesi hedeflenmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *