İstanbul
Hafif yağmur
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,0671 %0.05
41,2679 %0.14
3.768,01 % 0,99
83.089,12 %-2.328
Ara
Muhalif. Videolar GÜNDEM James Webb Uzay Teleskobu, Sombrero Galaksisi'nin yüksek çözünürlüklü görüntüsünü yakaladı

James Webb Uzay Teleskobu, Sombrero Galaksisi'nin yüksek çözünürlüklü görüntüsünü yakaladı

Okunma Süresi: 2 dk

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) James Webb Uzay Teleskobu (JWST), Sombrero Galaksisi'nin yüksek çözünürlüklü görüntüsünü yakalayarak, galaksinin dış halkası boyunca uzanan toz bulutunun topaklı yapısına ilişkin yeni detaylar sundu.

NASA'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, Webb teleskobunun Orta Kızılötesi Aygıtı (MIRI) yardımıyla "Messier 104 (M104)" adıyla da bilinen gökadanın yüksek çözünürlüklü orta kızılötesi görüntüsünün yakalandığı belirtildi.

Yeni görselin, Hubble Uzay Teleskobu tarafından 2003 yılında görünür ışıkla elde edilenlere kıyasla bazı farklılıklar içerdiği kaydedilen açıklamada, Hubble görüntüsünde parlak görünen çekirdeğin aslında pürüzsüz ve yoğun bir iç disk olduğu aktarıldı.

Görüntüler, galaksinin dış halkasındaki toz bulutunun yoğun ve düzensiz yapısıyla ilgili yeni bilgiler de sağladı.

NASA'nın Spitzer Uzay Teleskobu'nun 2005'teki görüntülerinde "battaniye misali" pürüzsüz görünen galaksi dış halkasının karmaşık kümelere sahip yapısı ilk kez Webb teleskobunun karesiyle açığa çıktı.

MIRI'nin, toz bulutunda polisiklik aromatik hidrokarbonlar olarak adlandırılan ve karbon içeren molekülleri tespit ettiğini aktaran araştırmacılar, bunun genç yıldız oluşum bölgelerinin varlığına işaret edebileceğini söyledi.

Araştırmacılar ayrıca, galaksi içinde, yer çekimi tarafından bir arada tutulan yüz binlerce yaşlı yıldızdan oluşan yaklaşık 2 bin küresel yıldız kümesinin bulunduğunu kaydetti.

Meksika'nın geleneksel şapkası "sombrero"ya benzerliği nedeniyle bu ismi alan Sombrero Galaksisi (Messier 104 ya da NGC 4594), Dünya'dan yaklaşık 30 milyon ışık yılı uzaklıkta Başak Takımyıldızı'nda bulunan sarmal bir gökadadır.

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muhalif. GÜNDEM Ekrem İmamoğlu: Millet bütün iktidarlardan büyüktür

Ekrem İmamoğlu: Millet bütün iktidarlardan büyüktür

Ekrem İmamoğlu yapay zeka ile Maltepe mitinginde millete seslendi. Korkmadığını ve halkın yanında olduğunu dile getiren İmamoğlu, "Millet büyüktür" mesajını vurguladı.

Okunma Süresi: 1 dk

Ekrem İmamoğlu, yapay zeka teknolojisinden faydalanarak Maltepe mitinginde kalabalığa hitap etti. Korkusuz bir şekilde, halkın yanında olmanın önemine dikkat çeken İmamoğlu, "Millet büyüktür" ifadesiyle vatandaşlara seslendi.

İmamoğlu’nun mitingi Silivri’den takip ettiği öğrenildi. İmamoğlu’nun mesajı ise şöyle:

“Gençler Recep Tayyip Erdoğan’a vatandaşa saygı göster, milletin iradesine el uzatma diyorlar ama Erdoğan bu seslere kulaklarını tıkıyor. Birbiri ardında haksız hukuksuz talimatlar veriyor. Her şeyi kendisi yaptığı halde asla sorumluluk üstlenmiyor. 3 günde 26 milyar dolar uçup gitti. Hiç utanmadan bunun sorumluluğunu da protesto halkını kullanan halkımıza yüklüyorlar. Milletimize boyun eğdirmeye çalışıyorlar. Başaramayacaklar, başaramayacaklar! Bu millet 7 düvele boyun eğmemiş sandıktan kaçanlara mı boyun eğecek? Bu parmaklıklar benim için yok hükmünde. Çünkü ben hiçbir suç işlemedim. Belediye başkanı olarak yaptıklarımdan pişmanlık değil gurur duyuyorum. 48 idari, 51 şahsi soruşturmadan alnımın akıyla çıkmış biriyim. Onlara haydi oradan diyorum! Bu uyduruk davada kendisini aklamak zorunda olan ben değilim. Erdoğan bana karşı her hamlesiyle seçimden kaçan biri olduğunu gösteriyor. Bu mertlikten kaçan hamlesiyle kendisini sevenleri utandırıyor.”

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *