İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7893 %0.14
37,2836 %-0.11
101.752,82 %-0.071
3.161,62 -0,45
Ara
Muhalif. YAŞAM Arnavut Ciğeri Tarifi

Arnavut Ciğeri Tarifi

Nazım Ustadan Günün Tarifi

Okunma Süresi: 1 dk

600 gr kuzu ciğeri 
2 su bardağı un 
1 tatlı kaşığı pulbiber 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 su bardağı sıvı yağ

Yapılışı
Ciğerin zarını soyup tavla zarı iriliğinde doğrayın. Kanını iyice süzüp unun iğne atarak fazla sulandırmadan karıştırın. 10 dakika unda beklesin. Yağı tavaya koyun, ciğeri silkeleyip kızgın yağın içine atın. 3 dakika sonra sallayarak karıştırın, 5 dakika daha kızartın. Birisini alın, ortadan kesin, içinde kan görünmüyorsa yağını süzüp biberi ve tuzu ilave edip sallayarak bir kez daha karıştınn. Yanında soğan, maydanoz ve domatesle servis yapıtı.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *