İstanbul
Parçalı az bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,6935 %0.15
37,4387 %0.58
105.249,01 %3.386
3.187,02 1,01
Ara
Muhalif. YAŞAM Azerbaycan mutfağının en iyileri...

Azerbaycan mutfağının en iyileri...

Azerbaycan mutfağı Türk mutfağına uzak olmasa da farklılıkları var. Hem yakın hem farklı lezzetleri denemek isteyenler için en iyileri seçtik.

Okunma Süresi: 1 dk

Azerbaycan'ın  farklı lezzetlerini deneyimlemeniz için en sevilen lezzetleri sizler için derledik.


Enenevi Plov

Türkler tarafından Azeri pilavı olarak bilinen Enenevi Plov, lezzetli malzemelerden oluşuyor. Kestane, kuru kayısı, kuru üzüm, kuru mürdüm eriği, badem, çeşitli baharatlar ve kuşbaşı et ile hazırlanan yemeğin yanına ince ve uzun pirinç ile yapılan safranlı pilavda eşlik ediyor ve ortaya tadına doyulmayacak bir lezzet çıkıyor.

Turşu Sıyık

Pirinç, havuç, ıspanak, kuzukulağı ve ekşi pestil'in  ile hazırlanan bu çorba Azerbaycan mutfağının sevilenlerinden.

Piti Aşı

Azeri mutfağının vazgeçilmezlerinden olan kuru erik bu yemekte de yerini almış. Nohut, ve kemikli koyun etinin başrol oynadığı piti aşını yada Bozbaş isimli yemeği denemenizi tavsiye ederiz.

Ovrişte

Kuzu eti ve kestanenin enfes uyumu! Bu lezzete bayılacaksınız!

Fetir

Bildiğimiz bazlama kardeş ülkemizde fetir olarak adlandırılıyor. 

Yarpaq Dolması

Bizim yaprak sarmamızdan tek farkı adı. 

Şekerbura

Azerbaycan’da özellikle de Nevruz bayramlarında boy gösteren leziz bir kurabiye olan Şekerbura’nın içi bolca fındık, badem, ceviz içi ve kakule ile dolduruluyor üzerine de çatalla çentikler atılıp pişiriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *