İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7893 %0.14
37,2836 %-0.11
101.752,82 %-0.071
3.161,62 -0,45
Ara
Muhalif. YAŞAM Bademli Kruvasan Tarifi

Bademli Kruvasan Tarifi

Nazım Ustadan Günün Tarifi

Okunma Süresi: 1 dk

1/2 paket margarin 
2 adet yumurta 
4 çorba kaşığı toz şeker 
1 çay bardağı ılık süt 
1/2 paket toz maya 
Aldığı kadar un

İç malzemesi 

1 su bardağı badem (çekilmiş) 
1 su bardağı marmelat

Yapılışı

Sütü hamur kabına koyup mayayı ve şekeri katıp karıştırarak eritin.
Yumurtaları ekleyerek iyice çırpın. Margarini elinizle yumuşatıp diğer malzemeye yedirin. Aldığı kadar un ilave edip yumuşak bir hamur yapın. 
30 dakika dinlendirin. Tekrar yoğurun. 40 santim çapında bir yufka açın. Ayrı bir kapta badem ve marmelatı karıştırın. Yufkadan 10 santimlik üçgenler kesip geniş tarafına harç koyun, sıkı olmayan bir rulo yapın. Yağlanmış tepsiye dizip 160 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *