İstanbul
Rain and snow
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9976 %0.22
37,2320 %-0.56
96.218,73 %-1.175
3.308,28 0,37
Ara
Muhalif. YAŞAM Başkan Soyer yardımların toplandığı Fuar İzmir’i ziyaret etti

Başkan Soyer yardımların toplandığı Fuar İzmir’i ziyaret etti

Başkan Soyer yardımların toplandığı Fuar İzmir’i ziyaret etti

Okunma Süresi: 2 dk

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremden etkilenen 10 kente gönderilecek yardım malzemelerinin toplanma noktası olan Fuar İzmir'i ziyaret etti. Soyer, “Fuar İzmir'de arı kovanı gibi İzmirliler ellerinde avuçlarında ne varsa getiriyorlar. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremzedelere gidecek yardımların toplanma noktası Fuar İzmir'i ziyaret etti. Başkan Soyer'e Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ile eşi Deniz Arda, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve belediyeye bağlı şirketlerin müdürleri ve çalışanları eşlik etti.

“Gece yetiştirmek istiyoruz”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Sabahtan bu yana arkadaşlarımız hummalı bir çalışmayla deprem bölgesine yardım götürmeye devam ediyor. İlk etapta iki tırla battaniye, ısıtıcı, bot mont gibi kışın çok acil ihtiyaç duyulacak malzemeleri çıkartmıştık. Aynı şekilde 9 araç ve 41 arama kurtarma personelimizi sabahın erken saatlerinde gönderdik. Mobil mutfak yolda. Bulunduğumuz noktada da zamana karşı bir yarış devam ediyor. Adana'ya kaldıracağımız bir uçak var. O uçağın 21 ton kargo kapasitesini battaniye, uyku tulumu, soba, giyecek ve gıda malzeme için kullanıyoruz. Gece çok soğuk olacak. Gece malzemeleri yetiştirmek istiyoruz. Adana üzerinden de hızla deprem bölgesine ulaşacak” dedi.

“Aliağa'dan 2 gemi yola çıkıyor”
Yardım malzemelerinin aynı zamanda konteyner gemi ile de gideceğini ifade eden Soyer, “İş makineleri, greyder,  dozer gibi araçları da Aliağa limanından iki gemiyle İskenderun limanına yola çıkartacağız. Onları da bu gece göndereceğiz. İzmirliler büyük bir seferberlik duygusuyla, ilçe belediyelerimiz yoğun bir biçimde zamana karşı yarıştılar” dedi.     

“İzmirliler arı kovanı gibi”
Herkese teşekkür eden Başkan Soyer, “Fuar İzmir'de arı kovanı gibi İzmirliler ellerinde avuçlarında ne varsa getirip yetiştiriyorlar. Aynı şekilde Kültürpark Celal Atik Spor Salonu'nu da koordinasyon noktamız var. Herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. 


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *