İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4675 %-0.04
36,6128 %0.06
3.513.390 %2.089
3.055,25 0,06
Ara
MUHALIF GAZETECILIK YAŞAM Bir kaç pratik yöntemle evdeki kızartma kokusu nasıl çıkar? Bu yöntemler çok pratik!

Bir kaç pratik yöntemle evdeki kızartma kokusu nasıl çıkar? Bu yöntemler çok pratik!

Evdeki kızartma kokusu nasıl yok edilir? Lezzetli kızartmaları yemek keyifli ancak eve sinen kokusunu yok etmeyi pek çok kişi bilmiyor. Peki eve sinen yağ kokusu nasıl çıkar? Kızartma kokusunu yok etme yolları nelerdir? Pratik önerilerimiz var.

Mutfaktaki Kızartma Kokusu Nasıl Giderilir?

Vanilya

Kızartma yaptınız ancak eve kokusu mu sindi? O halde bir paket toz vanilyayı, yağ koymadığınız boş tavada kavurun. Evinizi vanilya kokusu sararken, kızartma kokusu yok olacaktır.

İsterseniz siyah çay ile de mutfaktaki kızartma kokusunu giderebilirsiniz. Kuru siyah çayı teflon tavada bir süre kavurun. Ortaya çıkan duman kızartma kokusunu yok edecektir.

Limon

Evdeki kızartma kokusu için pratik yöntemlerden biri de limon kabuğu yakmak. Limon kabuğunu ocakta yakarsanız, güzel kokusu tüm mutfağa yayılarak kızartmanın kötü kokusunu bastıracaktır.

Sirkeli Su

Kızartma yaptıktan sonra küçük bir tencerede biraz sirkeli suyu kısık ateşte kaynatırsanız, ağır ve yağlı kızartma kokularından kurtulmuş olursunuz.


Çubuk Tarçın

Bunun yanı sıra kızartma yaparken bir kapta tarçın çubuk veya defne yaprağı kaynatırsak kötü kokuyu engellemiş oluruz.


Maydanoz

Ne kızartırsanız kızartın, tavadaki yağın içine bir parça sapıyla birlikte maydanoz koyarak kokunun tüm eve yayılmasını önleyebilirsiniz. Maydanoz tadı kızartmaya geçmeyecektir.


Kötü Kokuları Engellemenin Pratik Yolları

Karnabaharın haşlama suyuna bir miktar süt katmak, kereviz pişirirken küçük bir parça lahana turşunu eklemek, lahana pişirirken ise doğal kumaştan yapılmış bir torbaya ekmek içi koymak ve bunu tencereye yerleştirmek kötü kokuları azaltacaktır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *