İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7893 %0.14
37,2836 %-0.11
101.752,82 %-0.071
3.161,62 -0,45
Ara
Muhalif. YAŞAM Börülce Piyazı Tarifi

Börülce Piyazı Tarifi

Nazım Usta'dan günün yemek tarifi

Okunma Süresi: 1 dk

1 su bardağı kuru börülce 
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı nar ekşisi 
1 çay bardağı zeytinyağı 
1 demet maydanoz 
1 demet taze soğan 
Tuz

Yapılışı
Börülceleri bir gece önceden biraz tuz eklediğiniz suda ıslatın. Ertesi gün üzerine biraz daha su ilave edip kısık ateşte yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Geniş bir kabın içinde limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağı ve tuzu iyice karıştırın. Börülceler soğumadan, bu karışıma ekleyerek harmanlayın. İnce kıyılmış maydanoz ve taze soğanla karıştırın. Soğuması için 15-20 dakika buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *