İstanbul
Hafif yağmur
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9976 %0.22
37,2320 %-0.56
95.870,12 %-0.692
3.308,28 0,37
Ara
Muhalif. YAŞAM Bursa Karacabey’de metruk mesai

Bursa Karacabey’de metruk mesai

Bursa Karacabey’de metruk mesai

Okunma Süresi: 2 dk

Bursa'nın Karacabey ilçesinde bir metruk bina daha ekiplerce yıkıldı.

BURSA (İGFA) - Bursa'nın Karacabey Belediyesi, kent genelindeki metruk binalarla mücadelesini tüm hızıyla sürdürüyor. Karacabey Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yıkımı gerçekleştirilen metruk binalara, önceki gün Saadet Mahallesinde bir yenisi daha eklendi.

Yıkımlar, merkez ve kırsal olmak üzere şehrin dört bir yanında sürüyor. Son yıkımla birlikte ilçede ortadan kaldırılan metruk bina sayısı 105’e yükseldi.

 Hem kent güvenliği hem de sağlık açısından risk teşkil eden metruk binalarla mücadeleyi önemsediklerini kaydeden Belediye Başkanı Ali Özkan, “Vatandaşlarımızın istek ve taleplerine istinaden, yapılan inceleme ve tespitlerle mahallelerimizde risk oluşturan metruk binaların yıkım çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın güvenliği ve sağlığı açısından bu binalar risk oluştururken, estetik olarak da olumsuz bir görüntüye neden oluyor. Aynı zamanda bu tür binaların farklı amaçlarla kullanımının da önüne geçmiş oluyoruz. Bu binaları tek tek tespit ederek, yasal prosedürlerin tamamlanması ile yıkım işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Ayrıca yıkımı yapılan bölgenin otopark alanı olarak kullanılmasını sağlayarak, önemli bir ihtiyacı daha çözüme kavuşturuyoruz. Bu konuda mahalle halkından muhtar aracılığıyla veya doğrudan belediyemize yapılan şikâyet taleplerini dikkate alıp harekete geçiriyoruz. Bu yöndeki mücadelemiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *