İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7914 %0.14
37,3396 %0.04
102.706,74 %0.15
3.167,09 -0,28
Ara
Muhalif. YAŞAM Çoban Kavurma Tarifi

Çoban Kavurma Tarifi

Nazım Ustadan Günün Lezzeti

Okunma Süresi: 1 dk

800 gr kuzu eti (kuşbaşı doğranmış) 
20 adet arpacık soğan veya 2 adet iri kuru soğan 
4 adet olgun domates (soyulup kuşbaşı doğranmış) 
2 su bardağı mantar (haşlanmış) 
4 adet sivri biber (kuşbaşı doğranmış) 
6 çorba kaşığı sıvı yağ 
1 çorba kaşığı tuz 
1 çorba kaşığı kekik

Yapılışı

Yağı tencereye koyun, eti ilave edin, suyunu çekene dek pişirin. 10 dakika daha pişirip mantarla soğanı katıp soteleyin. Mantar suyunu çekince biberle domatesi ekleyin.  Domatesler eriyince ateşten alın, kekikle tuzu da katıp iyice karıştırın. Sıcak servis yapın.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *