İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4433 %-0.06
36,6273 %0.17
3.468.030 %-1.447
3.092,88 0,60
Ara
Muhalif. YAŞAM Çocuklar için her sabah bir kaşık bal ile gelen sağlık

Çocuklar için her sabah bir kaşık bal ile gelen sağlık

OKUL SÜRECİNDE ÇOCUKLAR İÇİN BALIN ÖNEMİ

Normalleşme süreci ile birlikte okulların tekrardan açılması ve çocukların eğitim hayatına dönmesi hastalıklardan korunmak için ekstra bir çaba gerektiriyor.  Koronavirüs salgınının yanı sıra kapalı alanlarda gribal enfeksiyon tehlikesi, mevsim geçişleri, havasız sınıf ortamı, mesafeye dikkat edilmemesi, çocuk sağlığını ve toplumu kötü yönde etkileyebilir. Bu nedenle uzmanlar çocuklarda hastalıklara karşı güçlü bağışıklık sistemine ve vücut direncinin artırılmasına dikkat çekiyor. Oxford Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmaya atıf yapan bal uzmanı Ahmet Bağran Aksoy, “Oxford Üniversitesi’nin geçtiğimiz yıl yayınladığı bir araştırma bir kaşık balın üst solunum yollarının tedavisinde ve öksürüğün giderilmesinde antibiyotiklerden daha yararlı olabileceğini ortaya koymuştu” diye konuştu.

Soğuyan havalar sonucu artan enfeksiyon rahatsızlıkları ve koronavirüsün hala hayatımızda olması nedeniyle vücut direncimizin kuvvetli olması gerekiyor. Özellikle çocukların kalabalık ortamda sosyal mesafeye dikkat etmeden bulunmaları ve kapalı sınıf ortamında ders dinlerken vücutları hastalıklara karşı daha güçlü ve dirençli olmalıdır. Maske ve mesafeye dikkat etmenin yanı sıra beslenmelerinde de takviye edici gıdalardan yararlanmak da mümkün. 40 yıllık bal üreticisi Ahmet Bağran Aksoy, Oxford Üniversitesi’nin geçtiğimiz yıl yaptığı araştırmaya da dikkat çekerek, “Uzmanlar, balın hem tedavide hem de önleyici olarak kullanılabileceğini öneriyor” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARA HER SABAH BİR KAŞIK BAL”

Verimli bir eğitim yılı geçirmek için çocuklarımızın istikrarlı bir şekilde okula devam etmesi ve bu süreçte de sağlıklarına dikkat etmesi gerektiğini söyleyen Ahmet Bağran Aksoy, “vücut direncimizi arttırmak ve hastalanmamak için düzenli ve sağlıklı besinler ile kahvaltı yapılması gerekiyor” Kovandan sofranıza herhangi bir işlemden geçmeden ulaştırdığımız ham bal ile sizler de kahvaltı sofranızı zenginleştirebilirsiniz. Mineral ve vitamin bakımından son derece zengin olan ham balı çocuklarınızın kahvaltı sofralarından eksik etmemeyi ve her sabah çocuklara bir kaşık bal yedirmeyi ihmal etmemenin çok önemli olduğunu” söyledi.

 HAM BAL İLE DAHA GÜÇLÜ OLABİLİRİZ!

Ham balın niteliklerini sıralayan Ahmet Bağran Aksoy, “Hiçbir işlemden geçmemiş kovanından alındığı gibi sofranıza gelen ham balın, mineral ve vitamin değeri oldukça zengindir. Geçmiş çağlarda antibiyotik olarak kullanılan ham bal, herhangi bir işlemden geçmediği takdirde bozulmuyor ve vücut direncimizi arttırma işlevi görüyor. Mevsim geçişlerinde sık karşılaştığımız enfeksiyon kaynaklı hastalıklardan korunmak için ilk akla gelen besin kaynaklarından biri baldır” diye konuştu.

OXFORD ÜNİVERSİTESİ: ANTİBİYOTİK ALMAK YERİNE HAM BAL TÜKETİN

Oxford Üniversitesi’nin geçtiğimiz yıl yayınlandığı araştırmada, bir kaşık tüketilen ham balın, soğuk algınlığı, öksürük ve boğaz ağrısı gibi üst solunum yolu hastalıklarına karşı piyasada bulunan tüm antibiyotiklerden ortalama olarak yüzde 36 daha fazla etkili olduğunu ortaya koymuştu. British Medical Journal'da yayımlanan çalışmada, "Bal, kombine semptomskorunda, öksürük sıklığında ve öksürük şiddetinde önemli ölçüde azalma ile ilişkilendirildi” ifadeleri kullanılmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *