İstanbul
Rain and snow
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,4592 %0.37
38,1983 %-0.2
96.656,00 %1.156
3.438,13 0,27
Ara
Muhalif. YAŞAM Dubai çikolatası göründüğü kadar masum değil

Dubai çikolatası göründüğü kadar masum değil

Dubai çikolatası çılgınlığı sosyal medyanın da etkisiyle giderek çığrından çıkıyor... Antep fıstığı, tahin ve kavrulmuş kadayıftan yapılan Dubai çikolatası sağlık açısından ciddi tehditler barındırıyor. Uzmanlar Dubai çikolatasının insan sağlığına zararlarına dikkat çekerek uyarıyor...

Okunma Süresi: 1 dk

Antep fıstığı, tahin ve kavrulmuş kadayıf ile üretilmeye başlayan Dubai çikolatası, sosyal medya platformlarındaki paylaşımların da etkisiyle adeta bir tüketim çılgınlığına dönüştü.

Kısa sürede tüketimi yaygınlaşan çikolata ile ilgili beslenme uzmanı Dr. Merve Bayram dikkat çeken uyarılarda bulundu.

Dr. Merve Bayram "Hem Dubai hem de diğer çikolataların içerdiği şeker, yağ, kafein ve bazı bileşenler, sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkilere yol açabilir" dedi.

Bayram'a göre; Dubai çikolatası mide asidini artırarak reflüye yol açabilir. Mide asidinin yemek borusuna geri kaçmasıyla yanma hissine neden olabilir. Laktoz  ve şekerler, bazı bireylerde bağırsakta gaz oluşumuna yol açabilir. Yağ ve şeker, bağırsak hareketlerini etkileyebilir ve mide kramplarına neden olabilir. Özellikle hassas bağırsak sendromu (IBS) olan bireyler için bu durum daha belirgin olabilir.

Kan şekerini hızla yükseltiyor 

Dubai çikolatasının muhtemel tüm zararlarına değinen Merve Bayram, “Dubai çikolatası yüksek miktarda şeker içerir ve şeker tüketimi, kan şekerini hızla yükseltir. Bu durum, insülinin hızlıca salgılanmasını tetikler ve zamanla insülin direncine yol açabilir. İnsülin direnci gelişirse, vücut insüline karşı daha az duyarlı hale gelir ve bu durum uzun vadede tip 2 diyabet riskini artırabilir” açıklamasıyla tüketicileri tip 2 diyabet riskine karşı uyardı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *