İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4588 %-0.01
36,5508 %-0.01
3.525.279 %2.32
3.081,04 0,21
Ara
Muhalif. YAŞAM Dubai çikolatası nedir, nasıl yapılır?

Dubai çikolatası nedir, nasıl yapılır?

Dubai çikolatası nedir, nasıl yapılır?

Dubai çikolatası sosyal medyayı kasıp kavurmaya devam ediyor. Lüks görüntüsü , yoğun tadı ve sunumuyla tatlı severlerin gözdesi haline gelen Dubai çikolatasını evde yapmak da mümkün. Peki Dubai çikolatası nasıl yapılıyor, püf noktaları neler?

Adını gösterişli ve zengin bir şehir olan Dubai’den alan Dubai çikolatası, hem göze hem de damağa hitap ediyor. Ana malzemeleri bitter çikolata ve krema olan Dubai çikolatası; fıstık, badem ve fındık eklenerek kişiselleştirilebiliyor. Bursa’da bir fırın işletmecisi olan Gamze Kenar, Dubai çikolatasının tarifini ve yapım aşamasındaki püf noktaları Herkes Duysun ekibiyle paylaştı.

 HANGİ MALZEMELER GEREKİYOR?

 Son 1 aydır en çok tercih edilen tatlı ürününün Dubai çikolatası olduğunu söyleyen işletmeci Kenar, öncelikle Dubai çikolatası yapmak için gereken malzemeleri paylaştı. Kenar, “Dubai çikolatası yapmak için 200 gram bitter çikolata, 125 gram tel kadayıf, 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi, 3 yemek kaşığı fıstık içi, 100 gram krema, 1 yemek kaşığı tereyağı ve dilediğiniz boyutta bir çikolata kalıbına ihtiyacınız olacak.” dedi.

DUBAİ ÇİKOLATASI NASIL YAPILIR? Malzemeleri hazırladıktan sonra geniş bir tavada tereyağını eriterek tarife başlayan Kenar, “Kısık ateşte kadayıfları altın rengine dönene kadar kavuruyorum. Kadayıfları bir kaba alıyor ve üzerine fıstık ezmesi, doğranmış fıstıkları ekliyorum. Çikolatayı benmari usulü eritiyorum. Eriyen çikolatanın yarısını kullanacağım kalıbın tabanına döküyorum ve dondurucuda 1-2 saat bekletiyorum. Çikolata katmanı sertleştikten sonra, hazırladığımız fıstıklı kadayıf karışımını çikolatayı dondurduğum kaba ekleyip kaşıkla düzeltiyorum. Elimde kalan eritilmiş çikolatayı kadayıf karışımının üstüne döküp yeniden dondurucuya koyuyorum ve Dubai çikolatası tamamen sertleştiğinde artık servise hazır oluyor.” dedi. İşletmeci Kenar, son olarak süslemek için altın yaprak kullandığını, herkesin Dubai çikolatasını kendi estetik zevkine göre süsleyebileceğini belirtti.  

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *