İstanbul
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9059 %0.15
36,7137 %-1.41
93.857,50 %-5.617
3.200,47 -0,86
Ara
Muhalif. YAŞAM Dünya şampiyonu başarısını Başkan Erdem ile paylaştı

Dünya şampiyonu başarısını Başkan Erdem ile paylaştı

Dünya şampiyonu başarısını Başkan Erdem ile paylaştı

Okunma Süresi: 2 dk

Satrançta kendi yaş grubunda dünya şampiyonu olan 11 yaşındaki Yağız Kaan Erdoğmuş, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’i makamında ziyaret ederek başarısını paylaştı.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Avrupa ve dünya şampiyonluğu bulunan Yağız Kaan Erdoğmuş’u, Halk Evi’ndeki makamında ağırladı. Saadettin Türkün Ortaokulu öğrencisi olan 11 yaşındaki Yağız Kaan Erdoğmuş’a, okul müdürü Asım Altuntaş da eşlik etti. Başarısını Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile paylaşan Erdoğmuş,

2021 ve 2022 yıllarında Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) ve Avrupa Satranç Birliği’nin (ECU) düzenlediği şampiyonalara katıldığını belirterek, her iki şampiyonada da birincilikler elde ettiğini söyledi.

Kendi yaş kategorisinde dünya klasmanında birinci sırada yer aldığını ifade eden Erdoğmuş, FIDE tarafından verilen International Master unvanına sahip dünyanın en genç sporcusu olduğunu da sözlerine ekledi.

Saadettin Türkün Ortaokulu Müdürü Asım Altuntaş da, Yağız Kaan Erdoğmuş’un okulunun, Bursa’nın ve Türkiye’nin gururu olduğunu belirterek, “Başarılı öğrencimize Almanya ve İspanya gibi ülkelerden teklifler geliyor. Biz, onun burada kalmasını istiyoruz. Kendisine verilecek desteklerle çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum” diye konuştu.

Başarılarından dolayı Yağız Kaan Erdoğmuş’u kutlayan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Balat Mahallesi’nde “Satranç Evi” açtıklarını hatırlatan Başkan Turgay Erdem, burada ortak çalışmalar yapabileceklerini vurguladı.


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *