İstanbul
Açık
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
36,0277 %0.1
37,2107 %0.34
100.970,59 %6.956
3.269,97 0,36
Ara
Muhalif. YAŞAM Düzce’de tahliye edilen 630 konuttan 333’ü yıkıldı

Düzce’de tahliye edilen 630 konuttan 333’ü yıkıldı

Düzce’de tahliye edilen 630 konuttan 333’ü yıkıldı

Okunma Süresi: 2 dk

Düzce Gölyaka'da 20 gün önce meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin yaraları sarılmaya devam ediliyor. Düzce Valiliği, 791 ağır hasarlı konuttan 630 konutun tahliye edildiği, 333 konutun yıkımının gerçekleştiğini duyurdu. Düzce'de bugüne kadar 19 bin 590 haneye hasar, 10 bin 261 kişiye de eşya zararı ödemeleri yapıldı.

Alparslan Efe DEMİR / DÜZCE (İGFA) - Merkez üssü Gölyaka (Düzce) olan 5.9 büyüklüğündeki depremin üzerinden 20 gün geçti. 

Düzce Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, toplam bin 878 personel ve 376 aracın aktif görev yaptığı sahada çadır alanlarında ise şu an itibariyle 3 bin 755 kişi barındığı bildirildi.

Bireysel ve toplu alanlarda kurulan konteyner sayısı 404'e ulaşırken, 791 ağır hasarlı konuttan 630 konut tahliye edilmiş, 333 konutun yıkımı gerçekleştirilmiş, 155 konutun ise tahliyesi devam ettiğini kaydeden Valilk, merkez ve ilçelerde yurt ve pansiyonlarda kalan toplam kişi sayısı 37 olduğu, 4 ikram aracı, 3 mobil mutfakla aracı desteği ile 12 yemek dağıtım noktasında vatandaşların yanında olmaya devam edildiğini kaydetti.

Bu arada Düzce genelinde 13 Aralık itibariyle 19 bin 590 hanemize bina hasar ödemesi, 10 bin 261 kişiye de eşya zararı ödemesi gerçekleştirildiği, ödemelerin devam ettiği belirtilirken, Afet Psikososyal Destek Grubu tarafından da bölgede 28 bin 565 kişiye psikososyal destek hizmeti sunulduğu bildirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *