İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4661 %-0.06
36,5420 %-0.16
3.550.537 %3.58
3.073,62 0,66
Ara
MUHALIF GAZETECILIK YAŞAM Eğlence mekanlarında yılbaşı hijyenine DİKKAT!

Eğlence mekanlarında yılbaşı hijyenine DİKKAT!

Yeni yıl gecesi eğlence yerlerinde hijyen nasıl sağlanacak?

Yılbaşı gecesi, insanların sevdikleriyle bir araya geldiği, yeni başlangıçlara karar verdiği ve umutlarını tazelediği dönemdir. Bu geceyi evde geçirmek isteyenlerin yanı sıra, dışarıda bir restoran veya kafede geçirmeyi tercih edenler de oluyor.

Okuyucularımızın bu konudaki sorularını Nilco Türkiye Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Hakan Mete yanıtladı;

Yılbaşı gecesi insan sirkülasyonunun en çok yaşandığı mekanlardan olan restoran ve kafelerde doğru hijyen planı oluşturulması gerekli, “Yılbaşı gecesi, özellikle yeme-içme mekanlarına büyük talep oluyor. Ekonomik anlamda da bu fırsatı kaçırmak istemeyen mekanlar, yaptıkları özel programlar ve menüler ile bu geceyi misafirleri için de özel kılmaya çalışıyor. Tabi içerisinde bulunduğumuz pandemi döneminde her şeyin yanı sıra hijyen konusunda çok dikkatli önlemler almak gerekiyor.

Restoran ve kafelerin mutfak bölümü birden fazla kişinin bir arada bulunduğu ve birçok ekipmanın birlikte kullanıldığı kısımdır. Bu alandaki zemin ve duvarların tümünün temizliği oluşturulmuş olan hijyen planına göre yapılmalı ve dezenfekte edilmelidir. Kişisel hijyen bu bölüm çalışanları için en yüksek düzeyde olmalıdır.

Pandemi nedeni ile ürün servisleri belirlenen kriterlere göre yapılmalı ve mekanın dış kısımları ortam dezenfektasyon aracı ile dezenfekte edilmelidir. Mekanda yer alan zeminler, duvarlar, masalar, sandalyeler, servant takımları, çay-kahve makineleri, havalandırma-klima filtreleri, çöp kovaları düzenli olarak temizlenip dezenfekte edilmelidir. Pandemi nedeni ile ortam dezenfektasyonu sürekli yapılmalı ve hava sirkülasyonu belirli aralıklarla sağlanmalıdır.  Sigara içme noktalarında ise sosyal mesafe kuralına dikkat edilmeli, alanda bulunan küllükler ve çöp gibi üniteler dezenfekte edilmelidir.”

Tuvaletlerde Sıkı Hijyen Gerekiyor

“Gün içerisinde ve gece boyunca sürekli kullanılmakta olan tuvaletlerin tümü, yüksek düzeyde bulaşı riski taşımaktadır. Bu noktalar mekanlardaki en kritik ve kesinlikle hijyenin çok üst düzeyde olması gereken yerlerdir. Bu alanda oluşan mikropları ve kirleri bulaştırmamak için eller çok iyi dezenfekte edilmelidir. Mikro organizmaların sayısını hastalık bulaştırıcı seviyenin altına indirmek için el dezenfektanı ve antibakteriyel sabunlar kullanılmalıdır. Tuvaletlerin içlerinin, klozet içi ve kapaklarının, sifon kollarının, el ile dokunulan kapı kolları, çeşmeler ve sabunlukların, zeminlerin, lavaboların, çöp kovalarının ve havalandırma filtrelerinin dezenfektasyonu titizlikle yapılmalıdır. Ayrıca pandemi nedeni ile de ekstra ortam dezenfektasyonu yapılmalıdır.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *