İstanbul
Hafif yağmur
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9976 %0.22
37,2320 %-0.56
95.870,12 %-0.692
3.308,28 0,37
Ara
Muhalif. YAŞAM Ekiplerimiz Karla Mücadeleye Hazır

Ekiplerimiz Karla Mücadeleye Hazır

Ekiplerimiz Karla Mücadeleye Hazır

Okunma Süresi: 2 dk

Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kar ve buzla mücadelede için hazırlıklar tamamlandı. Solüsyon ve tuzlama çalışmaları belirlenen güzergâhlarda 4 ayrı ekip tarafından yapılacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar neticesinde hazırlıklarını tamamlayan Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ve ekipmanları ile karla mücadele için hazır. Hazırlıkları yerinde inceleyen Çorlu Belediye Başkan Vekili Mert Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Özcan Veysel Tunçcan, çalışmalar hakkında ekiplerden bilgi aldılar.

Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, olası kar yağışı nedeniyle özellikle ana arterlerde araç trafiğinin aksamaması, meydana gelebilecek trafik kazaların önüne geçebilmek, vatandaşların ulaşım konusunda sorun yaşamadan rahatlıkla seyahat edebilmelerini sağlayabilmek ve yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirebilmek için tüm hazırlıkları tamamladı.

Dört Ayrı Ekip Oluşturuldu

Kar ve buzla mücadele için Çorlu 4 ayrı bölgeye ayrılarak bu bölgelerde görev alacak 4 ayrı ekip oluşturuldu. Olası kar yağışından meydana gelebilecek olumsuzlukları gidermek için alınan tedbirler kapsamında tuz ve solüsyon çalışması yapılacak alanları belirleyerek ekip ve ekipmanlar koordine edildi.

Buzlanma ve kar yağışı nedeniyle yolların açık kalabilmesi için 5 greyder, 2 kar kaplanı, 2 tuzlama robotu, 5 beko leder, 3 loder, 5 mini loder, 2 solüsyon traktörü, 10 kamyon, 1 araç çekici, 5 binek aracı, 2 servis ve 102 personel vardiyalı olarak görev yapacak. Kar ve buzlanmaya karşı müdahale için ise depoda yaklaşık olarak 350 ton tuz ve 30 ton solüsyon bulunmakta.

Aksaklıklara Karşı Vatandaşlar Uyarıldı

Ayrıca Çorlu Belediyesi yetkilileri, olumsuz hava koşulları nedeniyle sokakta kalarak mağduriyet yaşayacak vatandaşların geçici barınma ihtiyaçlarını da karşılayarak kimseyi sokakta bırakmıyor. Kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek aksaklık ve olumsuzluklara karşı vatandaşlar, Çorlu Belediyesine 444 99 59 numaralı telefon hattı arayarak ulaşabilirler.

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *