İstanbul
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9892 %0.01
37,2203 %0.36
101.498,18 %4.233
3.254,30 -0,12
Ara
Muhalif. YAŞAM Gaziantep’te yemek artıkları mamaya dönüşüyor

Gaziantep’te yemek artıkları mamaya dönüşüyor

Gaziantep’te yemek artıkları mamaya dönüşüyor

Okunma Süresi: 2 dk

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde topladığı yemek artıklarını kurduğu tesisle sokak hayvanlarının beslenmesi için mamaya çeviriyor.

GAZİANTEP (İGFA) -  Gastronomi şehri Gaziantep’te hastane, restoran, üniversiteler, okullar gibi mekanlarda oluşan yemek artıklarını değerlendiren Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı ekipleri, topladığı ürünleri Burç Yazıbağ’da bulunan mama üretim tesisinde işlemden geçiriyor.

 

Toplanan ürünler makinalarda parçalanarak özel makinada şekillendiriliyor. 1 gün boyunca kurutma alanlarında bekletilen mamalar daha sonra vakumlu cihazlarla paketleniyor. Günlük 1 ton mama, Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir genelinde kurulan 200 beslenme noktasına bırakılıyor. Mineral ve vitamin bakımından zengin olan mamalardan günde yaklaşık 4 bin sokak hayvanı yararlanıyor.

Mama üretimi hakkında açıklamada bulunan Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, şehirde bulunan bütün sokak hayvanlarına sahip çıktıklarını vurguladı.

Özsöyler, kent genelinde 200 ayrı beslenme noktasına rutin olarak her gün ekiplerin mama ve su bıraktıklarını belirterek, “Biz özellikle üniversitelerde, hastanelerde, okullarda çıkan yemek artıklarını toplayarak kendi merkezimize getiriyoruz. Burada can dostlarımız için bir mama üretim tesisi kurduk. Bu üretim tesisinde günde yaklaşık 1 ton mamayı önce komposto haline getiriyor, karıştırıcı makinalardan geçiriyor ve şekil vererek kurutma alanlarına götürüyoruz. Bu alanlarda 1 gün bekletiyor, vakumlama makinası ile paketliyoruz. Ürettiğimiz mamaları sokakta yaşayan canlara veriyor, hayvanseverlere ücretsiz dağıtıyoruz" diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *