Kek için derin bir kabın içine yumurtaları kırın ve balı ekleyin.
Mikser ile 2-3 dakika çırpın.
İçine vanilya, kabartma tozu ve karbonatı katıp tekrar çırpmaya devam edin.
Bir başka kapta ezdiğiniz muzları da yumurtalı karışıma dökün.
Karışımı spatula yardımı ile karıştırmaya devam ederken içine kakao, badem unu, pirinç unu veya herhangi bir glutensiz un ve toz fındığını ilave edin.
Katı bir kek hamuru elde edene kadar spatula ile karıştırın.
Önceden yağladığınız kelepçeli kek kalıbınıza hamuru dökün.
Soğuk olan ’a kalıbınızı yerleştirin.
170 dereceye getirin ve 55-60 dakika pişirin.
Üzerine toz fındık serptiğiniz kekinizi hazırladığınız nefis kahve eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *