2 su bardağı nohut
1 su bardağı tahin
4 diş sarmısak
1 su bardağı nohut haşlama suyu
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 su bardağı sıvı yağ
Üzerine
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
Yapılışı
Nohutu akşamdan biraz tuz ilave ederek ıslatın. Ertesi gün yıkayıp süzün. Üzerini kapatacak kadar su ekleyerek 60 dakika kısık ateşte haşlayın, süzüp bir bardağını ayırın. Kabuklarını soyup bir kaba koyun. Sarmısakları ezip sıvı yağı, tahini, nohut haşlama suyunu, tuzu, limon suyunu ilave ederek iyice ezin. Geniş bir servis kabına yayın. Tereyağını eritin, pul biber ilave ederek üzerine gezdirin. Soğutup servis yapın.
Not: Karıştırma işlemini mikser ile de yapabilirsiniz.