İstanbul
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9892 %0.01
37,2203 %0.36
101.498,18 %4.233
3.254,30 -0,12
Ara
Muhalif. YAŞAM Hüseyin Nihal Atsız Keçiören’de Anıldı

Hüseyin Nihal Atsız Keçiören’de Anıldı

Hüseyin Nihal Atsız Keçiören’de Anıldı

Okunma Süresi: 3 dk

Keçiören Belediyesi tarafından Türkolog, Yazar, Şair ve Düşünür Hüseyin Nihal Atsız’ın ölümünün 47’nci yıl dönümü dolayısıyla anma etkinliği düzenlendi. İlçedeki Yunus Emre Kültür Merkezi’ndeki anma programında Türk Dil Bilimci, Türkolog ve Yazar Ahmet Bican Ercilasun tarafından ‘Türkçülüğün Tarihi Nihat Atsız’ konulu söyleşi gerçekleştirildi. Daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Dünyası ve Halk Dansları Müzik Topluluğu sahne alarak birbirinden güzel eserleri seslendirdi.

Anma programına Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Adalet Eski Bakanı Mehmet Seyfi Oktay, Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, Türk Ocakları Ankara Şube Başkanı Türkan Hacaloğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Keçiören İlçe Başkanı Arif Aksu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok programda yaptığı konuşmada Hüseyin Nihal Atsız’ın Türk toplumuna ve Türkçülük anlayışına önemli hizmetleri olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

“Nihal Atsız’ın doğumu 1905'tir. Âşık Veysel'in dediği gibi ‘Dünyaya geldiğim anda yürüdüm aynı zamanda’ sözü Nihal Atsız için de geçerlidir. O da doğumundan itibaren mücadeleye başlamıştır. ‘Öz vatanında garipsin öz vatanında parya; yüzüstü çok süründün ayağa kalk ey Sakarya’ diyor ya Necip Fazıl… Ayağa kalk derken Sakarya nehrine değil yüce Türk milletine söylüyor.

Bu bakımdan Hüseyin Nihal Atsız’ın tüm mücadelesi milletimize Türklüğü anlatmak ve hatırlatmak olmuştur. Mücadelesi sırasında Askeri Tıp Akademisinden, üniversiteden, öğretmenlikten atılmıştır. Ama davasından vazgeçmemiştir. Atatürk, ‘Varlığım, Türk varlığına armağan olsun’ diyor. Ve sonunda, ‘Ne mutlu Türküm diyene’ diyor.

Kendi topraklarında Türküm demenin, Türk milletiyiz demenin, aslımız, neslimiz, kültürümüz, soyumuz, ecdadımız, benliğimiz budur demenin bedelini ödemiştir Nihal Atsız. ‘Zindana da atsanız, çarmıha da gelseniz, askeri tıbbiyeden de atsanız, başımı da kesseniz ben bu kutlu yoldan, bu davadan dönmem’ diyen bir kahramandır. Büyük bir yürek, büyük bir cesaret abidesidir. Binlerce öğrenci yetiştirmiştir, ışık yakmıştır. Nihal Atsız’ı rahmete gidişinin 47’nci yıl dönümünde rahmetle ve minnetle anıyoruz.

Bize bu toprakları vatan yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarına, tüm şehitlerimize yüce Rabbimden rahmet diliyoruz.”


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *