İmam hatip liselerinin toplumda güçlü bir imajı var. Yoksul ve muhafazakar ailelerin, çocuklarını "imanın yanında ilimi de öğrensin" diyerek gönderdiği bu okullar, sadece ağırlıklı din eğitimi veren ortaöğrenim kurumları olarak değil, Türkiye’de siyasal İslam’a taraftar yetiştiren birer fabrika gibi görülüyor. Bu okullardan mezun olanların da imamlık yapmasalar bile başörtülü, AKP’ye oy veren, İslam’ın beş şartını mutlaka yerine getiren kadınlar ve erkekler olduğu düşünülüyor.
İmam hatip mezunu olup farklı tercihler yapan, bugün imam hatipli olarak tanınmak istemeyen, utanıp saklayanlar da var. Bazıları da hem imam hatip eğitimini aşmış, hem de geçmişlerinden utanmıyor. Hatta kariyerlerinde imam hatibin rahle-i tedrisinden geçmenin payını inkár etmiyorlar ama hepsi de "Çocuğumuz olsa asla imam hatibe yollamayız" diyorlar.
BÜLENT ÜSTÜN
Kötü Kedi Şerafettin karakteriyle tanınan karikatürist Bülent Üstün, 1974 yılında İstanbul'da doğdu. Bekir Sami Dedeoğlu İlkokulu'nu bitiren Üstün, daha sonra Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesi'nin orta bölümünden mezun oldu. Ardından, aynı semtteki Plevne Lisesi'ne devam etti. İlk karikatürü on iki yaşında yayınlandı. Amatör işleri bir süre Çarşaf Mizah Dergisi'nde yayınlandıktan sonra 1989 yılında, yeni kurulan Hıbır dergisinde profesyonel olarak çalışmaya başladı. Kısa süre Ertuğrul Akbay'ın Gırgır'ında çalıştıktan sonra artık HBR Maymun olan Hıbır'a geri döndü. Birkaç yıl sonra L-Manyak dergisinde Kötü Kedi Şerafettini çizmeye başladı. L-Manyak'tan ayrılan ekiple birlikte Lombak dergisine geçti. Aynı zamanda, aynı grubun Kemik ve Penguen dergilerinde de çalıştı. 2006'da Lombak'tan ayrılarak bir grup arkadaşıyla birlikte Fermuar Dergisini çıkarttı. Fermuar 2008'de kapandıktan sonra Uykusuz Dergisinde çizmeye başladı.
AHMET HAKAN
Ahmet Hakan Coşkun Türk gazeteci ve televizyoncudur. Yozgat'ın Sorgun ilçesinde doğdu. Babasının memuriyeti dolayısıyla Anadolu'nun çeşitli şehirlerinde dolaştı. Çocukluğu Ağrı, Amasya, Çanakkale, Balıkesir gibi illerde geçti. İmam-hatip lisesinden mezun oldu. Bir süre Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne devam etti. Hürriyet gazetesinde köşe yazısı yazmakta, CNN Türk kanalında ise Tarafsız Bölge adlı programı sunmaktadır. 6 Kasım 2019 tarihi itibaren Hürriyet genel yayın yönetmenliğini de yapmaktadır.
SEVİM GÖZAY
Birçok kanalda yönetmenlik, sunuculuk, moderatörlük ve jüri üyeliği yapan aynı zamanda kültür, yaşam ve medya alanlarında içerik üreten Sevim Gözay 2021 yılında hayata veda etti. Gözay da eğitimini Kadıköy İmam Hatip Lisesi’nde almıştı.
ALPER TAŞ
Alper Taş, Rize Pazar doğumlu Hemşinli Türk siyasetçi. Özgürlük ve Dayanışma Partisi eski genel başkanıdır. Birgün Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmaktadır. Üniversiteye kadar olan öğrenimini Pazar'da tamamladı.Pazar İmam Hatip Lisesi’nde okudu. Şimdiki adı İletişim Fakültesi olan İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. Gençlik yıllarında devrimci gençlik mücadelesinin örgütleyicileri arasında yer aldı. Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin kuruluşunda bulundu.
KEMAL DOĞULU
Kemal Doğulu, 14 Ekim 1979 tarihinde Mersin’de dünyaya geldi. 5 kardeşin en büyüğü olan Kemal Doğulu, oyuncu Kadir Doğulu’nun abisidir. Babalarının çalışmak için ABD’ye gitmesiyle birlikte Kemal Doğulu’nun da çalışma serüveni başlamış oldu. Hayali bir kadın kuaförü olmak olan Doğulu’nun ilk müşterisi de kız kardeşiydi. 12 yaşında Mersin‘de kuaför olan kuzeninin yanında çıraklık yapmaya başladı.
Amcasının isteğiyle İmam Hatip’e kaydolan Kemal Doğulu, Arapça ve Kur’an derslerinde başarılı olamadı. Ailesinden gizli Anadolu Lisesi sınavlarına girdi ve bilgisayar bölümünü kazanarak İmam Hatip’ten ayrıldı.