İç malzemesi
8 adet orta boy kabak
400 gr kuzu kıyması
2 adet kuru soğan (rendelenmiş)
1 çorba kaşığı kuru nesne
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı pirinç
1 çay kaşığı karabiber
4 adet domates
Tuz
Üst malzemesi
2 su bardağı yoğurt • 1/2 demet ince kıyılmış dereotu
1 çorba kaşığı salça • 3 su bardağı su • Tuz
Yapılışı
Pirinci yıkayın, kabaklar hariç iç malzemesini bir kaba koyup iyice yoğurun, 10-15 dakika buzdolabında dinlendirin. Kabakları kazıyıp yıkayın, uçlarını kesin, içlerini oyup dolma harcıyla doldurun ve domates parçalarıyla kabakların ağzını kapatın. Yağı yayvan bir tencereye koyup salçayı katın, kavurup suyu da ekleyerek karıştırın. Kabakları tencereye dizin, ateşe koyun. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve yaklaşık 40 dakika pişirin. Tabaklara alın. Üzerine yoğurt gezdirip dereotuyla süsleyerek servis yapın.