İstanbul
Rain and snow
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,8960 %-0.03
37,3014 %-0.28
98.644,59 %0.001
3.308,11 0,10
Ara
Muhalif. YAŞAM Kadın kooperatiflerine ’Şeker’ gibi destek

Kadın kooperatiflerine ’Şeker’ gibi destek

Kadın kooperatiflerine ’Şeker’ gibi destek

Okunma Süresi: 2 dk

Şekerbank, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) kooperatif destek programı kapsamında kadın kooperatiflerine finansal okuryazarlık eğitimi verdi.

İSTANBUL (İGFA) - Kadınların kolektif üretimin bir parçası olmasını desteklemek hedefiyle kadın üretici kooperatiflerine özel kredilendirme süreçlerini hayata geçiren Şekerbank, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) teknik iş birliğinde, kadın kooperatiflerine yönelik bir eğitim gerçekleştirdi. Banka, FAO’nun 2019 yılında kırsal kalkınmada kadınların potansiyellerini ortaya çıkarma amacıyla hayata geçirdiği “Kooperatif Destek Programı” kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet gösteren 17 kadın liderliğindeki kooperatifi Genel Müdürlüğü’nde ağırlayarak finansal okuryazarlık eğitimi verdi. 

Tüm gün gerçekleştirilen eğitim kapsamında, ilk bölümde Şekerbank uzmanları, kadın kooperatiflerinin finansman konularında bilinç düzeyini ve finansal verimliliğini artırmak amacıyla eğitim verirken, ikinci bölümde ise FAO uzmanları tarafından kooperatif üyelerine dijitalleşme, marka, tasarım ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında eğitimler verildi.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık, kooperatif programı hakkında bilgilendirmelerde bulunarak FAO olarak yürüttükleri çalışmalarda kurumlararası iş birliğinin önemini vurguladı. Selışık “Gıda sistemlerinin geleceği tarım sektöründeki kadınların potansiyellerini kullanabilmelerine imkân tanınmasına bağlı. Bu yüzden FAO Türkiye olarak kadınların konumunu güçlendirmek için kooperatifleşme modeli üzerinde yoğunlaştık" dedi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *