İstanbul
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9949 %0.42
36,9663 %-0.71
94.543,44 %-4.792
3.257,51 0,91
Ara
Muhalif. YAŞAM Karşıyaka Belediyesi’nden ‘Beyaz Baretli Kadınlar’a Destek

Karşıyaka Belediyesi’nden ‘Beyaz Baretli Kadınlar’a Destek

Karşıyaka Belediyesi’nden ‘Beyaz Baretli Kadınlar’a Destek

Okunma Süresi: 2 dk

Karşıyaka Belediyesi ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında protokol imzalandı. Protokolü Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar imzaladı.

 

İki kurum İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde okuyan genç kadınların mesleki açıdan donanımlı ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı bilgi birikimine sahip olarak meslek hayatlarına daha özgüvenli başlamalarını sağlamayı ve eğitim hayatları boyunca destek olmayı amaçlayan “Beyaz Baretli Kadınlar Projesi”nin uygulanması yönünde iş birliği yapacak.

 

KADINLARIN ÖNÜ AÇILACAK

Protokol kapsamında Karşıyaka Belediyesi, ‘destekleyici kuruluş’ olarak; ekonomik olarak desteğe ihtiyacı olan kadın öğrencilere, olanaklar dahilinde öğrenim bursu sağlayacak. Staj ihtiyacı olan mentilere, olanaklar dahilinde belediyenin birimlerinde staj imkanı sağlayacak. Proje kapsamındaki öğrencilere, etkinlik ve eğitim yapılması adına belediyenin sosyal tesislerinin kullanımı için destek sağlayacak. Belediyenin imkanları dahilinde inşaat ihalelerinde teknik kadro kapsamında yer alacak saha mühendisi için Beyaz Baretli Kadınlar projesinde bulunmuş yeni mezun inşaat mühendisi istihdam ettirecek. Yine imkanlar dahilinde Karşıyaka Belediyesi bünyesinde çalışan kadın inşaat mühendislerinin projeye mentor veya uzmanlaşmış personelinin uzman havuzu platformlarına gönüllü katılımcı olmaları konusunda destek verecek.


Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *