İstanbul
Parçalı az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,8609 %0.2
37,2521 %-0.26
102.015,35 %-2.933
3.228,24 0,39
Ara
Muhalif. YAŞAM Kısır nasıl yapılır?

Kısır nasıl yapılır?

Lezzetli kısır tarifi nasıl olmalı?

Okunma Süresi: 1 dk

Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük su bardağı ince bulgur
  • Yarım su sıcak su (bulguru ıslatmak için)
  • 3 yaprak marul
  • 1 demet maydanoz
  • 3 adet taze soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı (soğanı kavurmak için)
  • 1 küçük salatalık
  • 5 tane çeri domates
  • 1 tane orta boy sivri biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (az gelirse ekleme yapın)
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 1 küçük soğan

Karşınızda Müthiş Lezzetli bir kısır tarifi

  1. Öncelikle bulguru sıcak suyla bir miktar ıslatıyoruz.
  2. Ama çok az su ile, sadece suyu döktüğümüz anda hemen kendisini çekecek kadar ve kapağını kapatıp 5 dakika demlendiriyoruz.
  3. Küçük bir tavada kuru soğanı ve sarımsağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile çok az kavurup salçasını ilave ediyoruz.
  4. 2 dakika daha kavurup ocağı kapatıyoruz.
  5. Bulgurun içine döküyoruz ve bütün baharatları, nar ekşisini ve 1 çay bardağı zeytinyağını da ilave edip iyice harmanlıyoruz.
  6. İnce ince doğradığımız yeşillikleri ilave edip iyice birbirine yedirdikten sonra en son domateslerimizi ilave edip karıştırıyoruz ve servis yapıyoruz.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *