Kısır Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük su bardağı ince bulgur
- Yarım su sıcak su (bulguru ıslatmak için)
- 3 yaprak marul
- 1 demet maydanoz
- 3 adet taze soğan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı (soğanı kavurmak için)
- 1 küçük salatalık
- 5 tane çeri domates
- 1 tane orta boy sivri biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (az gelirse ekleme yapın)
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Tuz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak
- 1 küçük soğan
Karşınızda Müthiş Lezzetli bir kısır tarifi
- Öncelikle bulguru sıcak suyla bir miktar ıslatıyoruz.
- Ama çok az su ile, sadece suyu döktüğümüz anda hemen kendisini çekecek kadar ve kapağını kapatıp 5 dakika demlendiriyoruz.
- Küçük bir tavada kuru soğanı ve sarımsağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile çok az kavurup salçasını ilave ediyoruz.
- 2 dakika daha kavurup ocağı kapatıyoruz.
- Bulgurun içine döküyoruz ve bütün baharatları, nar ekşisini ve 1 çay bardağı zeytinyağını da ilave edip iyice harmanlıyoruz.
- İnce ince doğradığımız yeşillikleri ilave edip iyice birbirine yedirdikten sonra en son domateslerimizi ilave edip karıştırıyoruz ve servis yapıyoruz.