1 paket (500 gr) fiyonk makarna
4 su bardağı yoğurt
2 adet orta boy soğan
300 gr kuzu kıyması
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
8 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
5 litre haşlama suyu
Yapılışı
Suyu kaynatın. 1 çorba kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı sıvı yağ ekleyip karıştırın.
Makarnayı ilave edip arada sırada karıştırarak 11 dakika kaynatın. Ocaktan alıp süzün. Üzerine biraz soğuk su ilave edip sallayarak süzülmesini sağlayın. Geniş bir borcam veya tepsiye koyun, 2 kaşık yağ ilave edip karıştırın.
Yoğurdu su katmadan çırpıp makarnanın üzerine yayın.
Kalan yağı tavaya koyun, soğanı yemeklik doğrayıp soteleyin. Pembeleşince kıymayı da ilave edip iyice karıştırın. Kıyma tanelenince salçayı, suyu, tuzu, karabiberi ekleyerek on dakika kaynatın. Yoğurdun üzerine düzgünce yayın ve servis yapın.