İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,8129 %0.01
37,4543 %0.33
104.943,98 %2.935
3.178,46 0,25
Ara
Muhalif. YAŞAM Kızılcık meyvesi nedir? Kızılcık şerbeti nasıl yapılır?

Kızılcık meyvesi nedir? Kızılcık şerbeti nasıl yapılır?

Kızılcık kırmızı renkte ve küçük boyutlu bir meyve türüdür. Asidik ve ekşi bir tada sahiptir. Çeşitli yiyecek ve içeceklerde tatlandırıcı ve renklendirici olarak kullanılır. Kızılcık meyvesi ile reçel, marmelat, şerbet, komposto ve etler için soslar yapılır. Peki kızılcık şerbeti nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Kızılcık meyvesi, ağustos ayında olgunlaşmaya başlar, hasadı eylül ve ekim ayları arasındadır. Bu dönemde kızılcıklar en olgun ve en lezzetli hallerindedir. Mevsiminde toplanan kızılcıklar, taze olarak tüketilebileceği gibi, şurup, şerbet, reçel ve sos gibi farklı yiyecek ve içeceklerde kullanılmak üzere saklanabilir. Kızılcıklar, uygun şartlarda dondurularak veya kurutularak da uzun süre muhafaza edilebilir. Böylece kızılcıkların faydalarından ve lezzetinden, meyvenin hasat dönemi dışında da yararlanmak mümkün olur. Kızılcık şerbeti, kızılcık meyvesinden yapılan, ferahlatıcı ve lezzetli bir içecektir. Kızılcık şerbeti, özellikle sıcak yaz aylarında tüketilen üzere popüler bir içecektir. İşte kızılcık şerbetinin tarifi….

KIZILCIK ŞERBETİ TARİFİ

Malzemeler

1 kilo kızılcık

5-6 adet karanfil

1 adet çubuk tarçın

2-3 su bardağı toz şeker

İçme suyu

Yapılışı

Öncelikle kızılcığı saplarından ve yapraklarından ayırıp yıkıyan ve süzün. Derin bir tencereye kızılcıkları, tarçını ve karanfilleri koyup üzerini çok az aşana kadar su ekleyip, kaynatın. Toz şekeri ekleyin. Şeker eridikten sonra suyu için başka bir tencere süzün. Dilerseniz meyveleriylede tüketebilirsiniz veya meyveleri ile ince tel süzgeçten geçirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *