İstanbul
Hafif yağmur
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9293 %-0.03
37,4692 %0.29
98.137,74 %-1.111
3.312,18 0,79
Ara
Muhalif. YAŞAM Kocaeli, 2022’de kültür ve sanat kenti oldu

Kocaeli, 2022’de kültür ve sanat kenti oldu

Kocaeli, 2022’de kültür ve sanat kenti oldu

Okunma Süresi: 1 dk

Yıllarca “sanayi kenti” kimliği ile tanınan Kocaeli; Büyükşehir Belediyesi’nin etkinlikleri ile gözlerin kendisine çevrilmesini sağladı.

“Sanat da kültür de Mutlu Şehir Kocaeli’nde” sloganıyla yola çıkan Büyükşehir, 2022 yılının sonunda kültür ve sanatın kentin ayrılmaz bir parçası olduğunu ortaya koydu. Kitap Fuarı, Kartepe Zirvesi ve Sıfır Atık Festivali’ne uzanan geniş yelpazedeki kültürel ve akademik etkinliklerin yanı sıra bizi biz yapan değerlerin vücut bulduğu organizasyonlar, 2022’yi sanat ve kültürle dolu bir yıl olarak kayıtlara geçirdi.

2022’İN İLK ETKİNLİĞİ KİTAP DOSTLARI İÇİN YAPILDI

Söz konusu sanat ve kültür etkinliklerinin amiral gemisi olan Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürlüğü 2022 yılının ilk ayından itibaren önemli çalışmalara imza attı. Senenin ilk etkinliği Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli Bilim Merkezi’nin üst katındaki Halk Kütüphanesi'nde gerçekleştirildi. Buradan bir önceki yıl ödünç kitap alan 1000 kişiden en çok kitap okuyarak, ilk 30'a giren okuyucular arasında çekiliş gerçekleştirildi. Çekiliş sonuncunda şanslı numaraların sahibi olan okuyucular, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’ndan çift kişilik bilet kazandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *