İstanbul
Hafif yağmur
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9293 %-0.03
37,4692 %0.29
98.137,74 %-1.111
3.312,18 0,79
Ara
Muhalif. YAŞAM Konyalı gençler başarıyı Prof. Dr. Nurullah Genç’ten öğrendi

Konyalı gençler başarıyı Prof. Dr. Nurullah Genç’ten öğrendi

Konyalı gençler başarıyı Prof. Dr. Nurullah Genç’ten öğrendi

Okunma Süresi: 2 dk

Konya Büyükşehir Belediyesi Lise Medeniyet Akademileri’nin Atabey Gençlik Söyleşilerine katılan Prof. Dr. Nurullah Genç, başarılı olmanın yollarını anlattı.

KONYA (İGFA) - Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Lise Medeniyet Akademilerinin (LİMA) Atabey Gençlik Söyleşileri kapsamında “Başarı Bedel İster” başlıklı programa Şair Prof. Dr. Nurullah Genç Katıldı.

Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ve moderatörlüğü Orhan Karaağaç’ın yaptığı programda Genç, kendi yaşamından referanslar vererek gençlere başarılı olmanın ipuçlarını verdi.

Başarılı olmak için hayalleri rüyalara taşımak gerektiğini belirten Genç, büyük hayalleri gerçekleştirmenin en büyük bedelinin bu hayalleri rüyalara taşıyacak kadar benimsemek olduğunu söyledi. Başarmayı Sezai Karakoç’un “Başarı, koşu bittikten sonra da koşmayı hedeflemektir” sözleriyle tanımlayan Genç, “Ben mesela işletmecilikte, derslerimde veya kişisel gelişim seminerlerimde şöyle söylerdim: Başkalarının da koyabilecekleri hedefleri koymak bir başarıyı gerçekleştirmek olarak düşünülmemelidir. Bu herkesin koşabileceği bir hedef gibi düşünülmeli. Bir hedef koyuyorsanız ve ona ulaşmak zorsa ve siz ancak büyük çaba göstererek ulaşabilecekseniz, bunun için de koşu bitse bile koşmanız gerekecekse o hedefi gerçekleştirmeniz üst düzey bir hedeftir. Başarı, o hedefe ulaşmanın adıdır.” Dedi.

Genç, yoğun ilgi gören programın son kısmında katılımcıların sorularını yanıtladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *