İstanbul
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,9146 %0.17
36,7749 %-1.25
93.845,42 %-5.636
3.208,89 -0,60
Ara
Muhalif. YAŞAM Malatya’dan 3 Aralık’a özel ziyaretler

Malatya’dan 3 Aralık’a özel ziyaretler

Malatya’dan 3 Aralık’a özel ziyaretler

Okunma Süresi: 2 dk

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü dolayısıyla çeşitli ziyaretler ve etkinlikler düzenlendi.

MALATYA (İGFA) - Engellilerin toplumsal yaşamda diğer bireylerle eşit katılım sağlayabilmelerine dikkat çekilmesi amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü dolayısıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından dernekler ve aileler ziyaret edilirken ayrıca okullarda farkındalık seminerleri verildi.

Sağlık Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adem Bedir Ergül ve şube müdürleri, Selam Engelliler Derneği Başkanı Eyüp Erdem, Down Sendromlular Derneği Başkanı Nursel Vardı, Yeşilyurt Engellileri Koruma ve Destekleme Derneği Başkanı Adnan Pekmezci, 3 Aralık Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Naile Altuntaş, Görme Engelliler Gençlik Spor Derneği Başkanı Levent Çelik ve Aktivist Yazar Ali Haydar Koyun’u ziyaret ettiler.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren dernek başkanları Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a engelli bireyler için yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Ziyaretlerde açıklamalarda bulunan Sağlık Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adem Bedir Ergül,“3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü münasebetiyle derneklerimizi ziyaret ediyoruz. Dernek başkanlarımızla istişarelerde bulunduk. Engellilerimiz için yaptığımız yardımları, destekleri ve hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalarımızı istişare ettik. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak engellilerimizin sosyal hayata entegrasyonunu sağlama adına kurslar açıyoruz. Yüzme havuzumuz var. Araçlarımızla sağlık ve sosyal hayatlarındaki işlerinde kendilerine yardımcı oluyoruz. Dernek başkanlarından sürekli destek görüyoruz. Fikirlerini bizlerle paylaşıyorlar ve bizlerde bunları hayata geçirmek için çalışıyoruz. Bu noktada Malatya’daki engelli vatandaşlarımıza sunmuş olduğumuz hizmetlerde bizlerden desteklerini esirgemeyen Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yeşilyurt Engellileri Koruma ve Destekleme Derneği Başkanı Adnan Pekmezci ise, “Büyükşehir Belediyemize bizi unutmadıkları için teşekkür ediyoruz. Selahattin Gürkan Başkanımız engellilerin devamlı yanında, bunu biliyoruz. Bizleri ziyaret etmelerinden çok memnun olduk. Engelliler duygusal insanlardır ve bizlerin ziyaret edilmesi moral oluyor. Selahattin Gürkan Başkanımızdan Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü münasebetiyle Sağlık Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından AspuzuAnaokulu’nda Ramazan Çulhan ve Şehit Ekrem Toktamış Anadolu Lisesi’nde Aktivist Yazar Ali Haydar Koyun tarafından farkındalık semineri verildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *