İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4690 %-0.06
36,5214 %-0.22
3.518.876 %3.201
3.069,86 0,54
Ara

Mantra Nedir?

Mantra, doğada sürekli olarak bulunan benzersiz frekanslardır, tüm atmosfer bu titreşimlerle doludur. Titreşimler insanoğlunun fiziksel ve zihinsel yapısı da dahil olmak üzere doğadaki her şeye etki eder. Mantraları oluşturan kelimelerde bulunan ses dalgaları insanlığın kaderini değiştirebilir. Faydalar ancak denedikten sonra değerlendirilebilir.

Bir mantra motive edici bir tezattır; “Sanırım elimden geleni yaparım”, çalıştırdığınız her maratonun son aşamasında tekrar tekrar tekrar edersiniz. Genellikle tekrarlanan sözcük veya deyimdir, ancak daha spesifik olarak meditasyonda tekrarlanan bir kelimeyi de gösterebilir. “kutsal mesaj veya metin, cazibe, danışma” anlamına gelen Sanskritçe bir sözcükten geliyor. Hintli manevi lider Sri Sathya Baba, “Saf bir yürekten gelen saf bir düşünce mantradan daha iyidir” dedi. Anlamı, bir mantra harika ve hepsi, ama gerçekten, saf niyetler ve hakiki iyilik daha fazlasını ifade eder.

Manevi ve psikolojik bir güce sahip olduğuna inanılan, genellikle Sanskritçe ait kutsal bir kelime, ses veya deyimdir. Sanskritçe “düşünce aracı” anlamına gelen, zihni koşum ve odaklaştırmanın bir yolu olarak meditasyonda sıklıkla kullanılır. Mantra, zihni meditative bir duruma sokmaya teşvik etmek için tekrarlamayı ve mantralarını söylemeyi kullanır, böylece uygulayıcı kendi içinde İlahi ile bağlantı kurabilir.

MANTRALAR VE TİTREŞİM EVRENİN KONUŞMA DİLİ
Mantraları dile getirme tercihinde titreşiminizi değiştirdiğiniz ve daha yüksek bir bilinç düzeyine sahip olduğunuz söyleniyor. Mantra kelimesi, herhangi bir düşünceyi, konuşmaları, şarkıyı veya ruhsal etkinliğe veya büyülü güce sahip olması beklenen kelimelerin veya seslerin diğer dizilerini tanımlamak için kullanılır. “kişinin iradesine veya duygusal hali üzerinde manevi bir etkiye sahip zihin aracısı” olarak tanımlanır. Mantra, herhangi bir düşünce ve din sistemine özgü değildir. Bir kişinin ruhunun veya büyük dünyanın iç dünyasını etkileyebilecek kadar güçlü olduğuna inanılan herhangi bir söz ya da düşünceye mantra denilebilir.

Mantra, iki kısma ayrılmış Sanskritçe bir sözcüktür: Düşünce ile ilgili kök sözcük adamı ve araçlara veya aletlere atıfta bulunan -tra adlı sonek. Kelimenin tam anlamıyla “zihnin bir aracı” ya da “düşünce aracı” anlamına gelir. Bazı insanlar mantra’nın entelektüel olarak anlamsız olduğunu, ancak bir kuşun şarkısı gibi duygusal iletişim gücüne sahip olduklarını söylüyor. Diğerleri, bir mantra’nın tanım gereği anlamlı olduğu söylenir; etimolojisinin de işaret ettiği gibi, zihnin bir enstrümanı olmak demektir. Bununla birlikte, mantra belirsiz bir etkiye sahip, yani mantra okunması uygulayıcıda spiritüel bir his yarattığı şeklinde tanımlanmıştır. Mantra sözcüğünün gerçek Çince çevirisi “gerçek sözcüklerdir”.

FİKİR ŞU Kİ GERÇEĞİN GÜCÜ VARDIR
Bir gerçek doğruyu söylerken, bu gerçeği pratik bir şekilde ortaya çıkarmaya yardımcı olduğu düşünülmektedir. Birçok kendi kendine yardım kitapları ve gurusu, mantraların gerçekleri kabul etmenin bir yolu olarak tekrarlanmasını önerecektir. Örneğin, insanı hoşnut eden eğilimleri nedeniyle kendi ihtiyaçlarını görmezden gelmeye çalışan aşırı vicdanlı bir kişi, “Başkalarını mutlu etmekten ben sorumlu değilim” gibi bir şeyi tekrarlayabilir. Böyle bir ifadeyi tekrar ederek, zihin kendisini kabul etmeye ikna edebilir. Davranışta bir değişikliğe yol açan fikir. Bir mantra belli ki kişinin kültürüne, kişisel ihtiyaçlarına ve inanç sistemine uyacak şekilde ayarlanabilir.

Hinduizm, Jainizm, Budizm, Sihizm ve Transandantal Meditasyon gibi birçok din ve düşünce okulunda kullanılır. Mantraların kullanımı âlimler tarafından M.Ö. 1000 yılına kadar sürülmesi düşünülmektedir. Hatta dilden daha yaşlı olabilecekleri konusunda bir öneri bile vardir. Mantraların en yaygın kullanımı meditasyon zihnini hâlâ kullanmaktır ve bazı uygulayıcılar bunu daha çok nefes üzerinde odaklanmaktan daha yararlı bulmaktadır. Öğrencinin istediği kadar çok kez söylenebilir. Bazı uygulayıcılar, 108 kez mantralarını saymalarına ve dile getirmelerine yardımcı olmak için mala boncuk kullanıyorlar. Bu uygulama, japa veya mantra japa olarak bilinir. Yaklaşık 70 milyon mantra olduğuna inanılıyor. Her mantra kendi ses ve titreşimine sahiptir, bu yüzden siz bunu söylerken, frekansı içinde titremeye başlarsınız. Ayrıca, titreşimlerinin vücudun hücrelerine nüfuz ederek iyileştirici etkileri olabilir ve bunları ilahi enerji ve kuvvetle doldurabilirler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *