İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,4352 %-0.1
36,6431 %0.18
3.558.813 %0.293
3.093,33 0,61
Ara
Muhalif. YAŞAM Michelin Yıldızı nasıl veriliyor?

Michelin Yıldızı nasıl veriliyor?

Yıldızlar, Michelin firmasına bağlı müfettişlerin değerlendirmeleri sonucunda verilebiliyor. Bilindiği üzere Fransız şirket, bu müfettişleri belirlerken gastronomi konusunda derin bilgisi, merakı ve tecrübesi olan kişiler arasından seçiyor.

Kimlikleri saklanan, deyim yerindeyse birer ajan statüsü gören bu müfettişlerin hangi ölçülere göre seçildiği, bu insanların hangi özelliklerine göre değerlendirildiği de bir sır aslında. Yıldız almak müfettişin teftişiyle sınırlı kalmıyor tabii ki.

Bu teftişlerden oluşan raporda “yıldız verilmeye layıktır” tavsiyesi alan restoranlar, bu kez daha başka müfettişler tarafından yeniden gizli ziyaret ediliyor. Rehberdeki her lokanta ortalama 18 ayda bir yeniden ziyaret ediliyor ama yıldızlı olanlar daha sık denetlendiğini bilmemizde fayda var.

Zira bir restoranın Michelin Yıldızı kazanması veya statüsünün yani yıldız sayısının kazanması o işletmeye küresel bir ün verirken kaybedilmesi de itibarın kaybedilmesi anlamına geliyor. Almak kadar onu korumak da zor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *