İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7838 %-0.03
37,3710 %0.18
105.020,22 %2.999
3.203,52 1,04
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Amasya Turtası Tarifi

Nazım Ustadan Amasya Turtası Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Amasya Turtası nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Amasya Turtası tarifi

1 su bardağı toz şeker 
1/2 paket margarin (eritilmiş, ılık)
4 çorba kaşığı sıvı yağ 
2,5 su bardağı un (elenmiş) 
3 adet yumurta 
3 adet Amasya elması 
1 çay bardağı süt 
1 paket kabartma tozu 

Yapılışı

Yumurtaları hamur yoğurma kabına kırın, şekeri ilave edip iyice çırpın. Krema kıvamına gelince sütü, yağları, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Un katıp karıştırmayı sürdürün. Eritilmiş margarinle yağlanmış turta kalıbına boşaltıp üzerini düzeltin. 2 elmayı soyup bezelye büyüklüğünde doğrayın, hamurun üzerine dizin, Elmaların üzerinden biraz bastırın ki hamur yukarı çıksın. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Kalan elmayı da yarımay biçiminde dört parçaya bölüp turtanın üzerine dizin, tekrar fırına verin. 10 dakika bekletip fırından alın. Soğutarak servis yapın. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *