İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,8703 %0.22
37,3569 %-0.08
105.088,01 %1.489
3.221,90 0,20
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Armut Tatlısı Tarifi

Nazım Ustadan Armut Tatlısı Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Armut Tatlısı nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Armut Tatlısı tarifi.


8 adet armut (kabukları soyulmuş)
3 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı kızamık şeker
1 su bardağı file fındık veya badem
3 su bardağı su 

Yapılışı
Armutların taban kısmından düzlemesine kesin, oyacakla içinden çekirdekleri çıkarın, saplarını koparmayın. Yayvan ve derin bir tencereye yan yana dizin, suyu koyun, şekeri, kızamık şekerini de ilave edip tencereyi ateşe alın. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 40 dakika pişirin. Ateşten alın, tencerede soğutun. Tabaklara yerleştirin, üzerlerine badem ya da fındık serpip şuruptan da koyarak servis yapın. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *