İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,8680 %0.25
37,3503 %0
104.589,54 %0.992
3.225,69 0,32
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Arnavut Böreği Tarifi

Nazım Ustadan Arnavut Böreği Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Arnavut Böreği nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Arnavut Böreği tarifi.


4 su bardak un
1 su bardak süt
4 çorba kaşık sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
2 adet yumurta sarısı
1 paket margarin 

İç malzemesi
2 adet kuru soğan
4 adet patates
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Tur, karabiber, pulbiber
2 adet yumurta akı
150 gr kıyma 

Yapılışı
İçinin hazırlanması: Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Bir tavada ince kıyılmış soğanı 4 kaşık sıvı yağla soteleyin, kıymayı da ilave edip kavurun. Patates, tuz, karabiber ekleyip iyice karıştırın, soğumaya bırakın. 
Hamurun hazırlanması: Sütü, sıvı yağı, tuzu hamur kabına koyun. Unu ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. Hamuru 10 dakika dinlendirin, daha sonra 6 eşit parçaya kesin. Bezeler yapın. Fırın tepsisi genişliğinde yufkalar açın. Yufkanın yapışmaması için tezgâhı ve hamuru unlayın. 

Tepsinizi yağlayın, ilk yufkayı içine serin. 2 yufkayı da tepsiye yerleştirin. Yapmış olduğunuz harcı tepsideki yufkanın üzerine yayın. Kalan üç yufkayı da aynı şekilde tepsiye yerleştirin. Yumurta sarısına bir kaşık sıvı yağ katıp iyice çırpın. Böreğin üzerine sürün, 10 dakika bekletin. Sonra keskin bir bıçakla böreği 12 dilime bölün. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *