İstanbul
Açık
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7759 %-0.06
37,4026 %0.25
105.608,88 %3.741
3.213,97 1,37
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Asya Pilavı Tarifi

Nazım Ustadan Asya Pilavı Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Asya Pilavı nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Asya Pilavı tarifi.

3 su bardağı pilavlık pirinç (yarım saat önceden soğuk suda ıslatılmış)
1 su bardağı nohut
2 çorba kaşığı arpa şehriye
6 çorba kaşığı sıvı yağ
4 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
4,5 su bardağı kaynar su 

Yapılışı
Nohutu akşamdan suya koyun, ertesi gün suyunu değiştirin, üzerini dört parmak geçecek kadar su doldurup ocağa alın. Kaynamaya başlayınca 50 dakika kısık ateşte haşlayıp süzün. Yağı pilav tenceresine koyun, şehriyeyi ilave edip çok az pembeleştirin, hemen iyice yıkanmış pirinci de katıp kısık ateşte 10 dakika kavurun. Nohutu, tuzu, pulbiberi de katıp iyice karıştırın. Kaynar suyu ilave ettikten sonra tencerenin kapatın. Orta hararetli ateşte 15 dakika pişirin. Ocağı iyice kısıp 15 dakika daha pişirin. Demlenmeye bırakın. Tahta kaşıkla karıştırıp servis yapın. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *