Nazım Ustadan Bahar Pilavı tarifi.
2 su bardağı pilavlık pirinç
6 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı iç bezelye (haşlanmış)
1 adet orta boy havuç (haşlanmış, bezelye iriliğinde doğranmış)
1/2 demet dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı kaynar su
1 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı
Pirinci soğuk suda 30 dakika ıslatıp iyice yıkayın, süzün. Yağları tencereye koyun, pirinci ilave edip kısık ateşte 10 dakika karıştırarak kavurun. Havucu, bezelyeyi, tuz ve suyu ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika harlı ateşte, sonra 15 dakika daha kısık ateşte pişirin. Demlenmeye bırakın. İnce kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırarak sıcak servis yapın.