İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
35,7893 %0.14
37,2836 %-0.11
101.752,82 %-0.071
3.161,62 -0,45
Ara
Muhalif. YAŞAM Nazım Ustadan Bahar Pilavı Tarifi

Nazım Ustadan Bahar Pilavı Tarifi

Nazım Ustadan günün tarifi. Bahar Pilavı nasıl yapılır?

Okunma Süresi: 1 dk

Nazım Ustadan Bahar Pilavı tarifi.

2 su bardağı pilavlık pirinç 
6 çorba kaşığı sıvı yağ 
1 su bardağı iç bezelye (haşlanmış) 
1 adet orta boy havuç (haşlanmış, bezelye iriliğinde doğranmış) 
1/2 demet dereotu 
1 tatlı kaşığı tuz 
3 su bardağı kaynar su 
1 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı

Pirinci soğuk suda 30 dakika ıslatıp iyice yıkayın, süzün. Yağları tencereye koyun, pirinci ilave edip kısık ateşte 10 dakika karıştırarak kavurun. Havucu, bezelyeyi, tuz ve suyu ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika harlı ateşte, sonra 15 dakika daha kısık ateşte pişirin. Demlenmeye bırakın. İnce kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırarak sıcak servis yapın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *